Yunanistan baskı yaratmaya devam ediyor

Borç sarmalındaki Yunanistan'la ilgili belirsizliğin ortadan kalkmaması piyasaların temkinli hareket etmesine neden oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa, dış piyasalardaki satıcılı seyrin etkisiyle, ilk seansta düşüş gösterdi. Kapanış, 561 puan ve yüzde 0.95 değer kayıpla 58.481 puandan yapıldı.

Güne gevşeme eğilimiyle başlayan İMKB’de satışlar, yurtdışı etkisiyle bir miktar arttı. Özellikle Yunanistan konusundaki belirsizlik piyasalarda baskı yaratmaya devam ediyor. Yunanistan’ın yardımı resmen kabul etmesine karşın, Almanya'nın Yunanistan'ın daha kapsamlı tasarruf tedbirleri almadan yardım etmeyeceğini açıklaması moral bozmuştu. Belirsizlik Yunanistan ve Portekiz'in CDS'lerini yukarı taşımaya devam ederken, endekslerde de satıcılı görünüm ağırlık kazandı.

Seansın ilk bölümünde 58 bin 500 bölgesinde tutunmaya çalışan Ulusal-100 Endeks, daha sonra

58.141 puana kadar indi. İlk seans 58 bin 500’e yakın seviyeden yapılırken, 1.4 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Faizde yükseliş eğilimi korunuyor

Faiz cephesinde ise satıcılı seyir hakim. Merkez Bankasının geçen hafta repo ihalelerindeki miktarı düşürmesi ve dün bankaların döviz rezerv oranlarını artırması faizde satış baskısı yaratmıştı. İşlem hacminde şu an için görece düşük seviye kaydedilmesiyle birlikte yukarı yönlü hareketin korunduğu gözleniyor. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvil yüzde 9.27 bileşik seviyesinde yer alıyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar sabaha göre gevşedi ve 1.3330 sent seviyesine geldi. Yurtiçinde ise Dolar/TL 1.48 seviyesine çıkarken, Euro 1.9750 TL’den işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir