Yunanistan için yeni bir program şart

Merkel, Berlin'de Sarkozy ile bir araya geldi; yeni programa ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün başkent Berlin'de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştü.

Merkel, Yunanistan'daki kriz ile ilgili olarak da euro para biriminin Avrupa'nın entegrasyonu ile doğrudan bağlantısı olduğunu ve euronun korunması için her türlü çabanın harcanması konusunda Fransa ile görüş birliği içinde olduklarını belirterek, "Yunanistan için yeni bir programa ihtiyacımız var" dedi.

Yunanistan için hazırlanacak yeni program çerçevesinde herkesin görevini yerine getirmesi, Yunan muhalefetinin de hükümeti bu konuda desteklemesi gerektiğini ifade eden Merkel, bu konuda Troyka raporunun beklenmesi gerektiğini ve özel mali kuruluşların da gönüllü olarak katkı sağlamasını istediklerini kaydetti.

Özel mali kuruluşların Avrupa Merkez Bankası'nın kurallarına uyması gerektiğini ve bu konuda hızlı bir çözüm istediklerini belirten Merkel, Sarkozy ile Ortadoğu konusunda daha ayrıntılı bir şekilde görüşeceğini sözlerine ekledi.

Erdoğan, Suriye konusunda ilerleme sağlanması için görüştüm

Öte yandan Başbakanlıkta gerçekleşen görüşme sonrasında Sarkozy ile basın toplantısı düzenleyen Merkel, BM'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a ve yönetimine karşı bir karar almasını desteklediklerini belirtti.

Suriye yönetiminin kendi halkına karşı sergilediği tutumun kabul edilemeyeceğini, bu nedenle BM Güvenlik Konseyi'nin bu konuda bir an önce anlaşma sağlamasını ümit ettiğini ifade eden Merkel, "Başbakan Erdoğan ile de Suriye konusunda ilerleme sağlanması için görüştüm" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir