Yunanistan'a PSI'yi hızlandırın uyarısı

Avrupa Komisyonu sözcüsü, Yunanistan'ı borçların yüzde 50 oranında azaltılması planının üzerindeki görüşmelerin hızlandırılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Avrupa Komisyonu, Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan yeni yardım paketiyle ilgili müzakerelerin başlatılması için, borçların yüzde 50 oranında azaltılması planının (PSI) sonuçlandırılmasının önkoşul olduğunu bildirdi.
Yunan medyası, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Olivier Bailly'nin dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi ve Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka'nın Yunanistan ile anlaşmaya varabilmesi için özel sektör ile görüşmelerin sonuca ulaşmasının en büyük öncelik olduğunu bildirdiğini duyurdu.
Kathimerini gazetesinin haberine göre, Bailly, söylentilere son vermek için ise 2012 yılında veya sonraki yıllarda üye bir ülkenin Euro Bölgesini terk etmesi yönünde bir niyet veya bir planın bulunmadığını kaydetti.
Bailly yeni finansal destek programı üzerinde görüşmelerin de bu ay başlaması ve en kısa sürede sonuçlanması umudunu dile getirdi.
Özel sektör adına görüşmeleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü de, süreçte bir ilerleme olduğunu, konunun gelecek günlerde sonuca ulaşması gerektiğini ifade etti.
Yunanistan Maliye Bakanı Yardımcısı Flippos Sahinidis parlamentodaki konuşmasında yeni tahvillerin ihracını öngören yasanın, müzakerelerin önemli bir parametresi olduğunu söylemişti.
Öte yandan, Atina'da, Ocak ayı ortalarında Troyka ile yapılacak kritik müzakereler öncesinde çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken, Başbakan Lukas Papadimos ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos biraraya gelerek PSI planı üzerindeki görüşmeleri ele aldı. Venizelos toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Papadimos ile önümüzdeki dönem içinde bu konuyu devamlı ele alacaklarını belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir