Yunanistan'da grevler kaldığı yerden

Yunanistan'da medya çalışanları 24 saatlik greve gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde, tasarruf amacıyla devletin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Yunan devlet televizyonu ERT'nin birinci kanalı ERT1'in kapatılmasını ve işten çıkarılmaları protesto eden basın sektörü çalışanları 24 saatlik greve gitti.
Yunanistan Yazarlar Federasyonu POESY'nin kararıyla saat 06.00'da başlayan grev çerçevesinde, tüm televizyon ile radyolarda haber yayını yapılmazken, haber ağırlıklı internet siteleri de sayfalarını yenilemedi. Yunan Haber Ajansı AMNA, saat 06:00'dan itibaren haber geçmiyor ve internet sitesini yenilemiyor.
Gazetelerin basılmayacak olması nedeniyle ise yarın da gazete bayilerinin rafları boş kalacak.
Bu arada, POESY'den yapılan açıklamada, basın çalışanlarının 24 saatlik genel greve saat 11:00 ile 15:00 arasında iş bırakma eylemi yaparak katılma kararı aldığı bildirilirken, kamuya ait kitle iletişim kuruluşlarında (Yunan Devlet Radyo ve Televizyonu ERT ile Yunan Haber Ajansı AMNA) bugün başlayan grevin art arda yapılacak 24'er saatlik grevler şeklinde sürdürülmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Yarın genel grev var
Diğer yandan, yarın da Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) ortak çağrısıyla tüm kamu ve özel sektör çalışanları ülke genelinde 24 saatlik grev yapacak.
Greve tüm kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra, adliye memurları, yerel yönetim çalışanları ve liman işçilerinin de katılacağı duyuruldu.
Toplu ulaşım araçları çalışanlarının da günün belirli saatlerinde iş bırakma eylemi yaparak greve destek vereceği belirtildi.
Greve katılanların birçok kentte protesto gösterileri düzenleyeceği açıklanırken, ADEDY'nin Perşembe günü saat 11:00'de Atina'da Pedion Areos meydanında büyük bir gösteri yapacağı bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir