Yunanistan'da şoförlerin grevi bitti

Hafta sonundaki grev nedeniyle ülke genelinde yakıt sıkıntısı, halkın benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturmasına yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA-  Yunanistan'da tanker ve kamyon şoförlerinin, geçen hafta başlattıkları ve ülkede yaşamı felç eden greve son verdikleri bildirildi.

Yunan medyası, hükümet ile müzakere masasına oturma kararı alan sürücülerin bu sabah işbaşı yaptıklarını ve piyasanın normale dönmeye başladığını duyurdu.

Haberlerde, Yunanistan'da geçen pazartesi başlayan grev nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin yurtiçi ve yurt dışı rezervasyonlarını iptal ettikleri, bunun da turizm sektörüne ağır darbe vurduğu kaydedildi.

Hafta sonundaki grev nedeniyle ülke genelinde baş gösteren yakıt sıkıntısının yol açtığı sorunları azaltmak için ordu devreye girmişti. Orduya ait araçlarla ve polis koruması altında hastane ve havaalanları gibi kritik noktalara yakıt nakliyatına başlanmıştı. 

Hükümet, AB ve IMF'den aldığı yardım kredileri karşılığında rekabetçiliği arttırmak için, kapalı sektörlerden biri olan nakliyatçılığı açma kararı vermiş, bu kararı tepkiyle karşılayan kamyon ve tanker sahipleri süresiz grev kararı almıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir