Yurtiçi piyasa artıda tutunuyor

Ulusal-100 Endeks, ilk seansı 199 puan ve yüzde 0.34 değer artışla 58.822 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasasında Ulusal-100 Endeks, ilk seansı 199 puan ve yüzde 0.34 değer artışla 58.822 puandan tamamladı.

Güne yurtdışındaki olumsuz hava ile temkinli başlayan İMKB, ilk seansta dengeli görünüm sergiledi. Düşüşün sınırlı kaldığı ilk seansta en düşük 58.473, en yüksek 59.053 seviyeleri test edildi. Günün ilk yarısı itibariyle oluşan işlem hacmi ise 791 milyon TL.

Dün ABD borsalarında yaşanan sert düşüşlerin ardından bugün dış piyasada nispeten sakin bir seyir izleniyor. Ekside açılan borsalar, Almanya IFO Güven Endeksi'nin beklenenden iyi gelmesiyle, yukarı yönlü hareketlenme gösterse de, tepki alımları sınırlı kaldı.  Almanya'da iş dünyasının güvenini yansıtan IFO endeksi ağustos ayında 106,7 puana yükseldi.

Öğleden sonra yurtiçinde ağustos ayı Kapasite Kullanımı Oranı ve Reel Kesim Güven endeksi verileri, yurtdışında ise ABD'de Dayanıklı Tüketim Malı Siparişleri ve temmuz ayı Yeni Konut Satışları takip edilecek.

Para piyasasında ise özellikle Japon Yen’i yalından izleniyor. Son 15 yılın en düşük seviyelerini bu hafta bir kez daha test eden Dolar/Yen paritesi şu sıra 84.60 seviyesinde işlem görüyor. Euro/Dolar ise 1.2685 sent seviyesinde.

Yurtiçinde dolar, 1.53 liranın altında işlem görüyor. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5235/1.5270 düzeyinde. Serbest piyasada ise Dolar 1.5250, Euro 1.9360 TL’den satılıyor.

Öte yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.05 bileşik seviyesine gerilemiş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir