Yurtiçi piyasa satıcılı seyre döndü

Açılışını 107 puan artışla 68.547 puan seviyesinden yapan İMKB-100, görece 68.000 seviyelerine doğru geri çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında dün yaşanan toparlanmanın ardından haftanın son işlem güne gevşek görünümle başladı. Açılışını 107 puan artışla 68.547 puan seviyesinden yapan İMKB-100, görece düşük işlem hacmiyle 68.000 seviyelerine doğru geri çekildi.

TÜİK’in açıkladığı dış ticaret verilerine göre; ticaret açığı mart ayında 9.8 milyar dolara çıkarken, ilk çeyrekte iki kat artış göstererek 24.6 milyar dolara ulaştı.

Küresel piyasalarda yükselişler güç kaybederken, bugün Japonya ve İngiltere piyasalarının kapalı olmasına da bağlı olarak nispeten hacimsiz bir seyir bekleniyor.

Gün içinde Euro Bölgesi enflasyonu ve ABD’den kişisel gelir ve harcamalar ve öncü endeksler izlenecek.

Sabah 1,52’nin hafif üzerinde işlem gören Dolar/TL 1.53 seviyesine gelirken, Euro/TL 2.2650 düzeyinde işlem görüyor.

Tahvil - bono piyasasında ise TCMB’nin enflasyon tahminlerinin beklentinin üzerinde yukarı yönlü revizyonunun ardından yükselen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil faizi şu sıra yüzde 8.38 bileşik seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir