Yurtiçi piyasa toparlandı

İMKB 308 puan yükselirken, faiz ve dolarda gevşeme izlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem gününe Mısır kaygısıyla başlayan piyasalarda, gün içerisinde olumsuz bir haber gelmemesinin de desteğiyle toparlanma görüldü. İMKB 308 puan yükselirken, faiz ve dolarda gevşeme izlendi.

Avrupa borsaları üzerindeki satış baskısının azalması ve Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in Kahire'yi terk ettiğine dair haberler piyasalarda rahatlatma yarattı. Sabah 64 binin altını test eden Bileşik Endeks, öğleden sonra 64 bin 700 seviyesine çıktı. Borsa kapanışını gün içi en yüksek seviye olan 64.730 puandan gerçekleştirdi.

Piyasada şirket bilançoları da yakından izlenmeye devam edilirken, bugün Halkbank ve Akbank'ın bilançoları geldi. 2010 yılında Halkbank 2.01 milyar TL, Akbank 3.01 milyar TL net kar açıkladılar. Bankacılık endeksi bugün yüzde 0.4 artış kaydetti.

Bonoda alımlar geldi

Hafta boyu etkili olan satışlarla yüzde 8.6 seviyelerine çıkan gösterge faizde bugün tepki alımları biraz daha ön plana çıktı. Merkez Bankası faiz toplantısının beklendiği tahvil-bono piyasasında gösterge faiz yüzde 8.45 bileşik seviyesinden günü tamamlarken, pazartesi valörlü işlemlerde faiz yüzde 8.37'ye indi.

Kurlar hafif geri çekildi

Yaşanan talep sonrası 1.60 seviyelerine çıkan Dolar/TL'de de öğleden sonra sert olmamakla birlikte gevşeme eğilimi gözlendi. Serbest piyasada dolar 1.5900, euro 2.1550 liradan kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3550 sent seviyesinde işlem görürken, Interbank işlemlerde en iyi alış/satış dolarda 1.5850/1.5890, euroda 2.1480/2.1535 lira düzeyinde yer alıyorlar. 

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir