Yurtiçi piyasa yeni eylem planını bekliyor

MB Başkanı Başçı, yarın Türk lirasının değerini önemli ölçüde güçlendirecek 5 maddeli bir eylem planı açıklayacak. Eylem planı öncesi Dolar/TL'de düşüş hızlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada gözler Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yarın açıklayacağı 5 maddelik yeni eylem planına çevrilmiş durumda.

Merkez Bankası yarın yayımlanacağı Enflasyon Raporu'nun yanı sıra, Türk lirasının değerini önemli ölçüde güçlendirecek fiyat istikrarı, faiz politikası, döviz rezerv politikası, zorunlu karşılık politikası ve finansal istikrardan oluşan 5 maddeli bir eylem planı da açıklayacak.

TCMB'nin eylem planı ile önümüzdeki dönem para politikasının çerçevesini çizmesi ve netlik kazandırması bekleniyor.

Dolarda düşüş hızlandı

Dün 1.81'in altına sarkan Dolar/TL'de işlemler günün ilk yarısında 1.80-1.81 bandında geçerken, ikinci seansta dolar 1.79 seviyelerine doğru geriledi.

Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.7900/1.7930 TL düzeyinde. Euro ise 2.50 liradan el değiştiriyor.

Sabah yüzde 9.38 bileşik seviyesinde yer alan gösterge faiz, TCMB'nin likiditeyi kısması sonucu 25 baz puanın üzerinde yüzde 9.64'e kadar çıktı.

Dünkü satıcılı seyrin ardından bugün yeniden toparlanan İMKB'de ise ilk seans 453 puan ve yüzde 0.81 değer artışla 56.712 seviyesinden tamamlandı.

İkinci seansa alımların devamıyla başlayan İMKB, yüzde 1 primli seyrediyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir