Yurtiçi piyasada ilk seans dengeli geçti

Bileşik Endeks ilk seansı 102 puan artışla 64.536 seviyesinden tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında dengeli görünüm sergilendi. Bileşik Endeks ilk seansı 102 puan artışla 64.536 seviyesinden tamamladı.  Günün ilk seansında en yüksek 64.592, en düşük 64.206 seviyeleri test edilirken, 903 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Petrol fiyatlarının yakından izlendiği yurtiçi piyasada beklentileri aşan büyüme ve dış ticaret verileri sonrası gözler Merkez Bankası’na çevrildi. TCMB’nin ‘sıkılaştırma’ politikasında atacağı adım merak ediliyor. Dünkü verilerden sonra, 21 Nisan’daki PPK toplantısında yeni adımlar geleceği beklentisi güçlenmiş durumda.

Küresel piyasa ise ABD'den gelecek tarım dışı istihdam raporuna odaklanmış durumda. TSİ 15:30 açıklanacak mart ayı verisinde; istihdamda 190 bin artış öngörülürken, işsizlik oranının yüzde 8.9 seviyesinde kalması bekleniyor.

Satışların devam ettiği tahvil-bono piyasasında ise 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymet yüzde 9.09bileşik seviyesine çıktı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4150, Dolar/Yen 83.70 düzeyinde yer alırlarken, Interbank işlemlerde Dolar/TL 1.5420, Euro/TL 2.1825 seviyesinde işlem görüyorlar.

Diğer yandan dün 107.57 dolar ile zirve yenileyen ABD ham petrolü şu sıra 106.9 seviyesinde yer alıyor. Brent petrol ise 117.3 dolardan işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir