"Zeytin Dalı Harekatı" 4. gününde

TSK'nın topçu birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gününde, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerini ateş altına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününde, Türk Silahlı Kuvvekleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in batısından sürdürdüğü operasyonda Cinderes beldesinin El Hammam köyünü ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK'dan aldı.

Cinderes bölgesi, PYD/PKK’nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda.

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilerleyen safhaları açısından Cinderes bölgesindeki gelişmeler önem arz ediyor.

Çoklu roketatar ve obüs toplarıyla atış yapıldı

Harekat kapsamında sınırın Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri de Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden itibaren aralıklarla top atışı gerçekleştirdi.

Hatay'a nakledilen çoklu roketatarlar da Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi. Mevzilere yerleştirilen roketler ve obüsler, Afrin'deki terörist mevzilerine çok sayıda atış gerçekleştirdi.

Operasyonda ikinci şehit

Kilis'in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit düşmüştü.

Operasyonda bugün de Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit haberi geldi. 

Reyhanlı ve Kilis'e roket atıldıReyhanlı ve Kilis'e roket atıldı

İlk 3 günde neler oldu?

İlk gün hava operasyonuyla belirlenen mevziler imha edilirken, TSK birlikleri, ikinci günde Kilis'in Gülbaba mevkisinden kara birlikleriyle Suriye'ye girdi. Hem havadan hem de karadan ÖSO güçleriyle birlikte Afrin'in 5 kilometre içine kadar giren birlikler, 11 köyü PYD-YPG/PKK'dan aldı.

Harekatta dün de TSK birlikleri Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve üç köyü ele geçirdi.

Erdoğan harekat hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece saat 23.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'ne geçerek video konferans aracılığıyla harekatın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak harekatın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu Komutanlığının Hatay'daki Harekat Merkezi'ne bağlanan Erdoğan, Afrin'e yönelik operasyonla ilgili son bilgileri 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'den aldı.

Erdoğan daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Harekat Merkezi ve Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde görevlerinin başında olan generallerle konuştu.

Planlanan alan kontrol altına alındı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası harekatla ilgili yaptığı açıklamada , "İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmış durumdadır." dedi.

Afrin'de ikinci şehitAfrin'de ikinci şehit

Erdoğan, harekatla ilgili bilgi aldıErdoğan, harekatla ilgili bilgi aldı

Afrin'den acı haber: 1 şehitAfrin'den acı haber: 1 şehit

Bozdağ: 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlandıBozdağ: 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir