Ziraat, ilk sanayi kredisini Başkent OSB'ye verdi

Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Türk ile Ziraat Bankası Genel Müdür Başyardımcısı Senih Boyacıgil protokole imza koydular.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkent Organize Sanayi Bölgesi (Başkent OSB) ile Ziraat Bankası arasında sanayi kredisi protokolü imzaladı.

Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Türk ile Ziraat Bankası Genel Müdür Başyardımcısı Senih Boyacıgil, Ankara Temelli Malıköy'de bulunan Başkent OSB'ye ait idari binada düzenlenen törenle sanayi kredisi protokolüne birlikte imza attılar.

İmza töreninde bir konuşma yapan Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Türk, 500 katılımcısı olan Başkent OSB'nin Ziraat Bankası'nın sanayi kredisine kavuşmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Türk, Ziraat Bankası'nın ilk kez bir sanayi kredisi verdiğini ve yine ilk kez bir OSB ile sanayi kredisi imzaladığına dikkat çekerken, Başkent OSB üyesi iş adamları arasında yeni işe başlayanlar olduğunu, söz konusu iş adamlarının bilanço boşluğu olmasından dolayı kredi alırken ipotek verme sorunu yaşadığını dile getirdi.

Başkent OSB'ye taşınmak üzere olan iş adamlarına dikkati çeken Türk, Ziraat Bankası'yla yapılan protokol sonrasındaki gelişecek iş birliği ile iş adamlarının sanayi kredisi kullanırken fabrikalarını taşımak ya da kurmak istedikleri OSB arazisi ipotek gösterebilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Ziraat Bankası Genel Müdür Başyardımcısı Senih Boyacıgil ise Ziraat Bankası'nın piyasa komisyonları ve faiz oranlarının çok altında kredi sunduğunu kaydetti.

Ziraat Bankası'nın geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası'ndan KOBİ’ler yatırım ve işletme sermayesi ile finansal kiralama ihtiyaçlarının finansmanı için 200 milyon dolar tutarında krediyi sağladığını hatırlatan Boyacıgil, kredinin serbest kalmasıyla KOBİ'ler ve sanayicilere daha fazla destek olabileceklerini açıkladı.

Protokol töreni sonunda Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Türk tarafından Ziraat Bankası Genel Müdür Başyardımcısı Senih Boyacıgil'e plaket sunulurken, töreni Başkent OSB üyesi bazı iş adamları da izledi.

Başkent OSB Ankara Temelli Malıköy'de 50 bin dönümlük arazide bulunuyor. Başkent Ankara'yı 'Sanayinin de Başkenti' yapma iddiasında olan Başkent OSB'de, 1800 metrekare ile 66 bin metrekare arasında değişen sanayi parsellerde orta ve büyük ölçekli sanayi tesislerinin kurulması öngörülüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir