365 oda ve borsa başkanı cuma günü ‘Saray’a çıkıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsa başkanını cuma günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN SEMA CEYLAN

YURT HABERLERİ - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsa başkanını cuma günü Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlayacak. TOBB’a bağlı oda ve borsaların başkanları ilk olarak 14.00’te TOBB’un Ankara’daki merkezinde bir araya gelecek. Başkanların katılımıyla burada düzenlenecek ‘Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı’nın ardından başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 16.00’da bir araya gelecek. 

Böylece oda ve borsa başkanları yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilk defa çıkmış olacaklar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ağustosta Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Tayyip Erdoğan’ı eylülde iş dünyası ve sendika temsilcilerinden oluşan bir heyetle ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunmuştu. Heyette TOBB ‘un yanı sıra TESK, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, Memur- Sen, Kamu-Sen, TURSAB, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve TÜRKONFED temsilcileri yer almıştı. Görüşme Çankaya Köşkü’nde gerçekleşmişti. Cuma günü yapılacak görüşme ile TOBB’un temsilcileri Beştepe’de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk defa resmi davetle ağırlanacak. Bu özelliği ile buluşmanın, hem ‘hayırlı olsun ziyareti’ özelliği taşıdığı hem de öncesindeki istişare toplantısındaki gündem maddelerinin aktarılacağı bir görüşme olacağı belirtiliyor. 

2015’e sayılı günler kala gerçekleşecek ziyarette oda ve borsa başkanlarının gündeminde üretime yönelik reformların olması öngörülüyor. Bünyesinde 178 ticaret ve sanayi odası, 60 ticaret odası, 12 sanayi odası, 2 deniz ticaret odası ve 113 ticaret borsası bulunan TOBB, toplam 1 milyon 300 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük iş dünyası kuruluşu. TOBB’un ziyaretiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kapıları, yabancı konukların ve sanatçıların ardından iş dünyasına da açılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir