İTO: İlk olarak erken seçimi istiyoruz

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Çağlar: Biz ilk olarak erken seçimi istiyoruz, kaybecek zamanımız yok.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Biz ilk olarak en erken seçimi istiyoruz, kaybedecek zamanımız yok. Hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor. İkincisi mevcut hükümetle erken seçime gitmek zorundayız" dedi. 

Çağlar, İTO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilere, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. 

Tek başına iktidar seçeneğinin kendileri için en iyi şık olduğunu ifade eden Çağlar, geçmişte kurulan koalisyon hükümetlerinde sıkıntı yaşandığını anlattı. 

Çağlar, şöyle devam etti: 

"O zaman erken seçim seçeneği ortaya geliyor. Biz ilk olarak en erken seçimi istiyoruz, kaybedecek zamanımız yok. Bizim hükümetle yapacağımız çok iş var. Hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor. İkincisi mevcut hükümetle erken seçime gitmek zorundayız. Türkiye'nin selametini, menfaatlerini düşünüyorsak mevcut hükümetle erken seçime gitmeliyiz. Parlamento bununla ilgili kararlarını alsın. 2-3 aylığına kurulacak bir hükümet yapılanmasını düşünün, oradaki sıkıntıları göz önüne getirin, buradaki ekonomik kayıpları dikkate alın. Bunlar çok büyük kayıplar. Parlamento bunları dikkate almalı." 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir