Partilere ‘gerçekçi seçim vaadi’ çağrısı

MÜSİAD, gazetelere verdiği “Türkiye gerçekçi hedefleri hak ediyor” başlıklı ilanda, partilere ‘gerçekçi seçim vaadi’ çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), gazetelere verdiği tam sayfa ilanla partilere daha gerçekçi hedefler çağrısı yaptı. 

“Türkiye gerçekçi hedefleri hak ediyor” başlıklı ilanda, önce bütün partilerin gerçekçi görülmeyen hedefleri sıralandı. İlanda daha sonra şu ifadeler yer aldı:

“Geçmişte popülist vaatler yüzünden sosyal güvenlik ve ekonomi gibi birçok alanda ağır bedeller ödeyen Türkiye’nin, bugün seçim meydanlarında konuşulanlardan çok daha fazlasını, daha gerçekçi hedefleri hak ediyor.” Seçim öncesi iş dünyasından seçim vaatlerine yönelik talepler de gelmeye devam ediyor. Bazı ulusal gazetelere ilan veren MÜSİAD, ‘Türkiye gerçekçi hedefleri hak ediyor’ başlığıyla bir bildiri yayınladı. İlanda partilerin dile getirdiği vaatler sıralanarak, “Geçmişte popülist vaatler yüzünden sosyal güvenlik ve ekonomi gibi birçok alanda ağır bedeller ödeyen Türkiye’nin, bugün seçim meydanlarında konuşulanlardan çok daha fazlasını, daha gerçekçi hedefleri hak ediyor” ifadeleri kullanıldı. 

MÜSİAD, ilanda şu taleplere yer verdi: “Türkiye, sürdürülebilir, istikrarlı bir büyüme modelinin nasıl oluşturulacağını, üretim sanayi ve ihracatın nasıl güçlendirileceğini, güvenli bir yatırım ortamı için neler yapılacağını bilmeyi hak ediyor. Türkiye basiretli işadamlarının önünün açılmasını, milli gelirin hangi ekonomik çözümlerle yükseltileceğinin ve toplumun bütün kesimine adil bir şekilde nasıl dağıtılacağını öğrenmeyi hak ediyor. Türkiye karşılıklı suçlamaların ötesine geçmeyi başarmış bir siyasi söylem ve uslubu, sandıktan çıkacak sonuçları demokrat bir tavırla, saygıyla karşılayacak siyasetçileri hak ediyor.” MÜSİAD, bildirinin sonunda tüm seçmenleri sandık başına gitmeye davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir