Adana OSB'de güzel şeyler oluyor

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO)  her yıl yayınladığı İSO  1. 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında bu sene Adana 23 firma ile temsil edildi. Listeye girenlerden 14'ü Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB)  yer alan firmalardan oluştu.

İSO ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde Adana'nın köklü kurumlarının ağırlığı dikkat çekerken, İSO 2. 500 listesinde ise Adana sanayisinde 1990'lı yıllarda temelleri atılan, genç ve büyüme ihtirası olan firmaların ağırlığı kendini hissettirmekte.

İşletmelerin kurulup büyüyebilmeleri için en önemli unsur hiç şüphe yok ki ülke genelinde iyi bir yatırım iklimi oluşturulması. Ancak en az bunun kadar önemli olan bir başka nokta ise bir ilin ya da bölgenin yatırım avantajlarını ortaya koyup, bölgeyi iyi anlatarak yeni yatırımcı ve sanayicilerin diğer yerlere göre sizi tercih etmelerini sağlayabilmenizdir.  Bütün bunlara ilave olarak da mevcut sanayicilerin de önünü açarak onların da büyümelerine destek vermeniz gerekmekte.

Uzunca bir süredir hizmet kalitesini artırma uğraşı içinde olan Adana Organize Sanayi Bölgesi,  başta Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü olmak üzere AOSB yönetiminin, tüm sorunların üzerine giderek çözme iradesini ortaya koyması sayesinde ciddi değişikliklere kapı aralamış oldu. OSB yönetimi karşılaştıkları hiçbir sorunu gizleme yoluna gitmemiş, idari olarak çözülebilecek sorunları idari kararlarla hızla çözüme kavuştururken,  hukuki sonuçlar doğuracak sorunları da tereddütsüz hukuk alanına aktarmıştır.

Bu iradenin bir sonucu olarak göreve gelen Bölge Müdürü Mustafa Keskin, bizim de yakından izlediğimiz bu süreçte kurumu baştan aşağı elden geçirerek bölge müdürlüğünün sanayicinin hizmetinde bir kurum haline gelmesini sağladı. Elektronik ortamda oluşturulan sistem sayesinde artık AOSB'de   arsa satışlarından, yapılacak işlemlere kadar her şey şeffaf bir şekilde yürütülüyor. OSB yönetimine verilen bir yazı dahi elektronik ortamda takip ediliyor. Söz konusu işlemin tanımlanan zaman diliminde bitirilmemesi halinde bir üst yöneticinin otomatik  uyarılması sağlanarak sanayicinin işlerinin gecikmesinin önüne geçiliyor. 

Bu iklim, AOSB'de faaliyet gösteren firmaların listelerde daha da yukarılara çıkmasına destek veriyor. 
Yine bu iklim henüz listelerde olmayan yeni firmaların da bu listelere girmesini sağlayarak Adana sanayinin daha da güçlü bir şekilde temsil edilmesine yol açacaktır.. Bu vesile ile yatırımcıyı önceleyen bu iklimi yaratan AOSB yönetim kurulu ve bölge müdürlüğünü kutluyoruz.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar