Antalya’da Çetin, Elazığ’da Alan, Konya’da Çevik başkan

Handan Sema CEYLAN
Handan Sema CEYLAN ANADOLU'DAN handan.ceylan@dunya.com

 

Genel seçime doğru hızla geri sayım yapıyoruz. Aday adayları, adaylıklarının kesinleşmesi için beklerken, kamu niteliğinde kurumlardan istifa edenlerin yerine geleceklerle ilgili yapılan seçimlerde de heyecan yaşanıyor.

Elazığ TSO’da seçimlere kadar vekaleten başkanlık yürüten en yaşlı üye Halis Dağoğlu’na (solda) hizmetleri anısına Meclis Başkanı Hamit Kaya (sağda) ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan (ortada) plaket verdiler.

Türkiye’nin gözde ticaret ve sanayi odalarında istifa eden başkanların yerine yeni başkanlar seçilmeye başlandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ATSO) istifa ederek CHP’den aday adayı olan Çetin Osman Budak’ın yerine seçilen başkan yine bir ‘Çetin’ oldu. Son seçimlerde odanın yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev üstlenen ‘Davut Çetin’ ATSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Çetin, 1988 yılından bu yana yedek parça ticareti ve motor yenileştirme işi yapıyor.

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli’nin AK Parti’den aday olmasının ardından dün yapılan seçimlerde ise yeni başkan, borsanın Meclis Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Çevik oldu. Hüseyin Çevik, Çevikler Un AŞ’nin de Yönetim Kurulu Başkanı. Gıda sektörünün yanı sıra metal, ambalaj ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. LİDAŞDER Kurucu Başkanı olan Çevik, aynı zamanda ASLİDAŞ Lisanslı Depoculuk Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

Elazığ ’da ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ’ın AK Parti’den aday olmasının ardından yeni yönetim belirlendi. Yapılan seçimlerin ardından yeni Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan oldu. Şekerdağ seçimlerde rakipleri A. Hamit Kaya ile anlaşarak bir koalisyon dönemine imza atmıştı. Alan’ın seçilmesi ile koalisyon dönemi sona ermiş, yeni bir dönem başlamış oldu. Alan, “Her yönetimin tek amacı var, üyelerimize, ilimize katkı sağlamak. Bizim de, Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz, diğer tüm organlarımız ve çalışanlarımızla önceliğimiz halkımıza hizmettir” açıklamasını yaptı. Meclis Başkanı A. Hamit Kaya ise “Bugün itibarı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni bir dönem başlamıştır. Başlayan bu dönemde birlikte Odamızda hem koalisyon devrine son verilmiş, hem de yönetimde iki başlılık ortadan kalkmıştır. Şu an itibarı ile Meclis Başkanı olarak başta ben olmak üzere, hiçbir arkadaşımızın Elazığ ’a hizmet vermek, gelişen dünya şartlarına göre şehrimizin iş ve sanayi dünyasını bir adım daha ileriye taşımak için mazereti kalmamıştır ” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Elazığ TSO’da seçim yapılana kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından en yaşlı üye Halis Dağoğlu, vekaleten başkanlık görevini yürütmüştü.

MANİSA’DA ERBİL, ZONGULDAK’TA DEMİR

MHP’den aday olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkalığından istifa eden Yaşar Coşkun’un yerine ise Adnan Erbil başkan olarak seçildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir’in aday adayı olmasının ardından ise Yönetim Kurulu Başkanlığına yönetim kurulu üyelerinden Metin Demir seçildi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20 aydır başkanlığını yürüten Fatih Cengiz ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir’in istifalarının ardından ise henüz seçim yapılmadı. Şimdiden tüm yeni başkanlara başarılar diliyoruz...

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar