Beklerken

Didem DEMİRKENT
Didem DEMİRKENT Günlük info@dunyaeko.com

Bugün itibarıyla yeni yı­la 29 gün kaldı. Hepimiz yeni bir şeyler beklerken bulduk kendimizi. Kimimiz ye­ni yılda asgari ücreti, kimimiz ise EYT’nin son halini bekliyo­ruz. Aramızdan yeni yılda yapı­lacak seçimleri bekleyenler de var. Herkes yeni bir umut, yeni bir yolculuk beklentisinde, gele­cek için sabırsızlanıyor.

Ümit tabii içimizde ki sönme­yen ateş... Hep iyi şeyler hayal edilir, iyi düşüncelere tutunmak isteriz. Yoksa hayat çekilmez olur, yaşanmaz olur! Önümüz­deki günlerden hepimizin bek­lentisi farklı ama sonuçta bek­lentimiz daha iyi günler yaşa­mak. Bu da çok normal…

Her sene yaş alıyoruz, ona gö­re amaçlarımız da değişiyor. Ye­ni sene ile beraber yeni ufukla­ra yelken açıyoruz. Yeni pen­cerelerden bakıyoruz. Yeni arayışlara giriyoruz. Belki böy­lece hayata tutunuyoruz. Çıka­cak bir yasayı bekleyenler, yaz başı alınacak bir diplomayı bek­leyenler, tezkere bekleyenler say say bitmez...

Şimdilerde her yıl olduğu gi­bi 2022’yi özetleyen yayınlar, almanaklar, özel sayılar, kitap­çılarda yerini aldı. Yaşadığımız günlerin bilançosunu bilmek istiyoruz. Time dergisi yılın fo­toğrafları sayısını yapmış. Ne­ler yok ki! Mayıs ayında başla­yan Ukrayna savaşının acı izle­rinden, 8 Eylül’de ölen Kraliçe II. Elizebeth’in tabutuna torun ço­cuğundan bir bakışa kadar… Bir­kaç sayfada dünyadaki değişen belli başlı olayları yaşıyorsunuz. Bu tip bir sayıyı her sene hazırla­yan Time dergisi, sanki önümüz­deki yılda bu tarz olaylara hazır­lıklı olun der gibi… Şimdilerde The Economist dergisinin yılso­nu sayısını bekleyenler revaçta. Malum her sene başı, derginin olacakları şifreleyerek anlatma özelliği var. Defalarca televiz­yonlarda bu görselleri yorumla­yanlar bulunuyor. 2023’ün ayak izlerini görmeye çalışmak bunu kurgulamak tabii ki de oldukça zevkli.

Yıl biterken beklentilerimiz çoğalır, diğer taraftan ise yapa­madıklarımız içimizde kırgın­lıklar yaratır. Bizi hırslandırır, hayallerimizi süsler. O zaman bunu coşturacak ilk aklımıza gelen mühim şey ise bir milli pi­yango almaktır!

Ümitlerimizin hep olacağı, bol enerjili günler bizi bekliyor. Bu­na çok ihtiyacımız var…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Zorunlu açıklama! 01 Nisan 2023
'Dünya' 02 Ocak 2023
Gerçekler 28 Aralık 2022
Söz 27 Aralık 2022
2023! 26 Aralık 2022
Başarı 23 Aralık 2022
Yok saymak 22 Aralık 2022