Bölgesel dayanışma örneği : GESİFED

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

 

Güney Ege Sanayiciler Ve İş Adamları Federasyonu (GESİFED) Denizli , Aydın ve Muğla illeriyle ilçelerini kapsayan iş insanlarının kurduğu derneklerin üye olduğu Denizli merkezli bir federasyon.  Ülke kalkınmasının bölgesel kalkınmadan geçtiğine inanan GESİFED üyeleri, bölgedeki sorunların tespiti, özel girişimciliğin yaygınlaştırılması ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkılması gibi hedefleri olan bağımsız bir platform. DESİAD, DEGİAD, Denizli Soroptimist Kulubü, GİKAD, BESİAD, TÜSİAD ve AGİKAD'ın üyesi olduğu  GESİFED, aynı zamanda TÜRKONFED üyesi.
GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Başöz aynı zamanda yönetim kurulu üyesi de olduğu
TÜRKONFED'e katılma nedenlerinin ülkenin ekonomik ve sosyal yapısını takip etmek, nabzını tutmak olduğunu olduğunu ifade etti. Bölgedeki sorunların Ankara'ya iletilmesinde gecikmelerin yaşanmaması gerektiğini, yaratıcı beyinlerin fikir ve tecrübelerinin bölge iş dünyasına aktarılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Başöz, "Oturduğumuz koltuğu doldurmak için oturmuyoruz, bu bizim sosyal sorumluluğumuz. Kimse bize oturduğumuz yerden bir şeyler vermiyor. Gidip arayıp, bulup, getirmek gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. İyi beyinlerin fikir ve tecrübelerini bölgemizdeki iş insanları ile buluşturmaya çalışıyor, sanayicilerimizin ufkunu genişletmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Liderliğin çok önemli bir vasıf olduğunu düşünen Başöz, aile şirketlerinin profesyonel destek alındığında, stratejik yönetimler  uygulandığında daha başarılı olacaklarına dikkat çekti. Başöz, projeleri ile şirketlerin yönetimindeki kişilerde farkındalık yaratmayı planladıklarını söyledi.
TÜRKONFED'in içinde olmanın bakış açılarını değiştirdiğini vurgulayan Başöz, "Ekonomik gelişmeleri yetkili kişilerden dinleyip, bölgesel seminerler düzenliyoruz. Üniversitedeki hocalarımız ile bilgi ve veri paylaşımı yaparak, bölgesel kalkınma planlarını belirliyoruz. Böylece önümüzdeki birkaç yıl hakkında öngörü sahibi oluyoruz. Bölgedeki kalkınma ajansları ile partner olarak çalışıp sürdürülebilir ve uygulanabilir projeler yapmak, buna bağlı olarak bölgesel kalkınmayı hızlandırmak istiyoruz. Kalkınma, insanımıza, vatanımıza artı bir değer yaratmak, sorunların çözümünü hızlandırmak ve alternatif fikirler üretmek ile mümkün olabilir"diyerek sözlerini tamamladı.
DESİDEF'in Mehmet Salih Başöz, Sadık Emre Çaputçu, Engin Ali Kaplan, Sedat Erikoğlu, Uğur İlhami Özden, Ahmet Yavuzçehre, Bilge Başöz, Ayşe Merih Balkanay ,Esen Türker  ve Petek Üzülmez'den oluşan DESİDEF Yönetim Kurulu'nun üyelerini, 3 bölge kentinin kalkınma süreçlerine verdikleri fark yaratan destekten dolayı kutluyorum. Bu tür örnek federasyonların sayıca artması en büyük dileğimiz...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014