İrlanda’da bir konserde Bitlis’te üretilen elektro gitar dinlemek

Handan Sema CEYLAN
Handan Sema CEYLAN ANADOLU'DAN handan.ceylan@dunya.com

Evet; çok mümkün... İrlanda’da bir rock grubunun konserini dinlerken, gitaristin Bitlis’de, hatta ilçesi Hizan’da üretilen bir gitarı çalıyor olması mümkün... 

Gazetemiz DÜNYA’nın DHL Express Türkiye ile düzenlediği Akbank ve Vodafone’un sponsorluğunda gerçekleştirilen “İhracatın Yıldızları/İhracatı Teşvik Ödülleri” her yıl ‘imkansız’ı başaran ihracatçıları ödüllendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 12’nci yılını deviren bu ödüller sayesinde Faruk Yılmaz ile tanışmıştık. Bitlis’in Hizan ilçesinde Elektro Gitar FYZ şirketini kurmuş, internetten izlediği videolar sayesinde ceviz ağacından gitar yaparak bunları ihraç etmeye başlamış genç bir ihracatçıydı. 

Bu yıl da baharda gerçekleştirmeye hazırlandığımız ödüller için ön hazırlık yaparken Faruk Yılmaz’ı andık. Özellikle müzik piyasasında söz sahibi olan İstanbul’dan kilometrelerce uzak bir Doğu ilinin ilçesinde elektro gitar üreten bu girişimciyi... Acaba 2014’ü nasıl geçirmiş, ihracat alanında bir adım öne çıkabilmiş miydi? 

Bu soruların cevabını yaptığımız telefon görüşmesi sonrasında Yılmaz’dan öğrendik. Söylediklerini Faruk Yılmaz’ın kendi ağzından aktarayım: “8 ülkeye ihracat yapıyordum. Bu yıl Fransa, Danimarka ve İrlanda’daya da gitar satışı gerçekleştirdim. Müşterilerim ikiye katlandı. Şimdi atölyemde çöpe atılmayı bekleyen hurda tahta parçalarını da mini gitarlara dönüştürerek satışa sunmaya başladım. Mini elektro gitarları da aynı şekilde internet üzerinden satıyorum. Yurt içinden ve yurt dışından siparişler almaya başladım. Elektro gitarı herkes çalamayabilir. Mini elektro gitarı ise masaüstü süs olarak kullanıyorlar. Günümüzde böyle bir müzik aleti olmadığı için farklı bir müzik aleti olarak da geliştirilebilir. Mini elektro gitar siparişi, normal gitar siparişlerini geçti.” 

Geçen bu bir yıl içinde Faruk Yılmaz hem ihracat yaptığı pazarları geliştirmiş hem de inovatif bir fikirle ‘mini elektro gitar’ üretmeye başlamış. Bahar aylarında düzenleyeceğimiz İhracatın Yıldızları için biz yeni başarı hikayeleri araya duralım, Faruk Yılmaz, hikayesine yeni başarılar daha eklemiş durumda. Yılmaz’ın başarılarının devamını diliyoruz. 

TEKSTİLCİ İSMAİL GÜLLE’DE ADAY 

Bugün kamu görevi yapanların genel seçimlerde milletvekili aday adayı olması istifa etmeleri gereken son gün. Adaylar açısından hareketli bir gün olacağı aşikar. İstifa etmesi zorunlu olmayan kişiler ve işadamları ile ilgili de kulislerde bir çok isim dolanıyor. İsmi anılan işadamlarından biri de İsmail Gülle. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği Başkanı olan Gülle, hem sanayi odasında hem de ticaret odasında görevleri olan bir işadamı. 2003 yılından bu yana tekstil ihracatçıları için çalışıyor. Gülle’nin AK Parti’den aday olması bekleniyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar