İşinizi internette duyurmanın yolu (II)

Murat YILDIZ
Murat YILDIZ TEKNO STRATEJİ myildiz@dunya.com

Geçtiğimiz hafta kurumsal web sitelerinden neler beklendiğini yazmış ve ilk 3 maddeyi vermiştik. Bu önemli başlıkları merak edenler yazımızın birinci kısmını dunya. com web sitemizde bulabilirler. Ben hemen diğer başlıklar ile devam etmek istiyorum. 
4. Herkesin web sitenize girmekteki amacı farklıdır. Onlara yeterli bilgiyi verdiğinizden emin olmalısınız. Örneğin bir gazeteci olarak ben, kurumsal bir siteye girip şirket tarihçesi, yönetim kurulu, şirketin iştirakleri ve amacı, ürünleri veya sağladığı servisler ile ilgili bilgileri bulabilmem lazım. Ve hatta tüm bunlara ait yüksek çözünürlüklü görsellere de ihtiyacım olabilir. Bir başkası iş başvurusu hakkında bilgi, kimileri bayi veya şubelerinizi bulmak için sitenize girmiş olabilir. Dolayısıyla kurumsal web sitenizi şirketinizin bir çağrı merkezi operatörü gibi her soruya ve talebe yanıt verebilen kanalı olarak görmekte fayda var. 
5. Sosyal medya ile barışık olun. Sizin tahminlerinizin çok daha ötesinde konular sosyal medyada konuşuluyor. Web sitenizde hem paylaşılabilir içerik oluşturun hem de sosyal medya kanallarınızı açıp duyurusunu yapın. YouTube, Facebook, Twitter ve varsa diğer hesaplarınızla ilgili bilgileri muhakkak paylaşın. 
6. İşbirliklerine açık olun. Hem web sitenizi hem de markanızı duyurmak istiyorsanız, insanların sizi daha fazla ziyaret etmesini bekliyorsanız, farklı kanallar ile işbirlikleri geliştirin. Web üzerinden sosyal sorumluluk kampanyaları yürütmek, online medya ve yoğun hit alan içerik siteleri ile işbirlikleri geliştirmek sitenizin tanınmasını ve marka bilinirliğinizin artmasını sağlayacaktır. 
7. Ve son olarak reklam yapın. Sitenizin daha etkin bir şekilde duyurulmasının yolu reklam yapmaktan geçer. Internet otobanında birilerinin sizi er ya da geç fark edeceğinden medet ummak beyhude bir çabadır. Daha farklı mecralara ulaşmak, potansiyel müşterilerinize ürünlerinizi anlatmak ve çabalarınızın karşılığını görmek istiyorsanız internet tabanlı reklam servislerinden yararlanarak tanıtımınızı yapın. Yalnızca banner reklamlar değil, viral kampanyalar, daha önce belirttiğimiz işbirliği ve kampanyalar, sosyal medyada düzenleyeceğiniz aktiviteler çok daha hızlı tanınmanızı sağlayacaktır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Yerli ve milli teknoloji 25 Mayıs 2019