Uzakları yakın eden telefonlar geldi

Murat YILDIZ
Murat YILDIZ TEKNO STRATEJİ myildiz@dunya.com

Huawei’nin yeni telefonu 50 kere yaklaştırmayı neredeyse kayıpsız yapabiliyor.

Son 10 yıl içerisinde akıllı cep telefonlarının evrimleşme sürecinde tüketici beklentileri de hızla değişmeye başladı. Örneğin bundan birkaç yıl önce tüketicilerin daha büyük ekranlı telefonlara yöneleceği öngörülüyordu ki bu doğru bir tahmindi. Uygulama çeşitliliği, dayanıklılık, tasarımsal fonksiyonlar… Hepsi bir dönem konuşuldu ve artık onlar için konu kapandı. Ancak telefonlar akıllanmadan bile önce tüketicilerin tamamı cep telefonlarının daha iyi fotoğraf çekmesini istiyorlardı ve halen istemeye devam ediyorlar. Huawei, yeni nesil telefonlarında da bu talebi fazlasıyla yerine getiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Paris’te gerçekleştirilen etkinlik ile Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu P30 Pro tanıtıldı. P serisi, Huawei’nin kamera alanında yeniliklerini duyurduğu ilk telefon oluyor. Aynı yıl içerisinde yapılan Mate lansmanlarında ise aynı platformu kullanarak ek geliştirmeler sunulan diğer amiral gemisi tanıtılıyor. Dolayısıyla P30 serisinin sunduğu özellikleri bu açıdan dikkatle takip etmek gerekiyor.

Yeni P30 Pro’un arkasında bulunan dört adet kamera, bir adet sensör ve flaş, telefonu fotoğraf çekim konusunda neredeyse rakipsiz yapıyor. P30 Pro’nun en önemli özelliği kuşkusuz 5X optik zoom yapabilen Periskop kamerası. Bu kamera ve 40 megapiksellik kameranın gücü birleştiğinde P30 Pro ile 50x hibrit yakınlaştırma yaparak gayet başarılı fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ön tarafta ise yalnızca bir adet 32 megapiksellik bir kamera var.
P30 Pro’nun bu yeni zoom yeteneği sayesinde tüketicilerin çokça beklediği uzaktaki nesnelerin fotoğrafını da kaliteli bir şekilde çekebilme arzusu tatminkâr bir şekilde yerine getirilmiş oluyor.

******

Tesla pilleri daha hızlı dolduracak

Tesla, üçüncü nesil yeni Supercharger’ı, ABD’nin Kaliforniya şehrinde bulunan merkezinde resmen tanıttı ve şarj sürelerini yarıya indireceğini açıkladı. Yayınlanan bir blog yazısına göre Supercharger V3, Tesla Model 3 Long Range’i yüzde yüz verimlilikte sadece 5 dakika içerisinde neredeyse 120 km gidebilecek kadar şarj edebilecek. Ayrıca şirket, On Route Battery Warmup (Yolda Batarya Isıtma) adlı yeni bir özelliği de ortaya çıkartıyor ve bu özellik, bir Supercharger istasyonuna yolculuk ederken arabanızın bataryasını daha verimli şarj için en uygun sıcaklığa ulaşabilmek için ısıtacak. Firma, bu güncelleme ile de şarj sürelerinin ortalamada yüzde 25 oranında azalacağını söylüyor.

TEKNOLOJİ HABERLERİ

- Yeni ismi SoftwareONE

Global yazılım ve bulut firması COMPAREX, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren SoftwareONE adıyla global pazarda yerini alacak. Platform, çözüm ve servis alanlarında hizmet veren SoftwareONE, dünyanın dört bir yanında SoftwareONE Group çatısı altında COMPAREX adıyla faaliyet gösteren iş birimlerinin 1 Nisan itibarıyla marka ismi değişikliğine gideceğini açıkladı. COMPAREX Turkey'in de dahil olduğu toplam 35 kurum, yeniden markalama sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hizmet sunduğu pazarlarda SoftwareONE markasıyla yer alacak.

- Yeni Başkan Kevin Kong

Türkiye’ye geçtiğimiz yıl giriş yapan Honor’da yeni atama yapıldı. Son görevinde Malezya pazarından sorumlu olan Kevin Kong, HONOR’un Türkiye Başkanı olarak atandı. Honor Türkiye’deki görevinden önce HUAWEI Grubunda uzun yıllar çeşitli pozisyonlarda çalışan Kevin Kong, 2014-2018 yılları arasında Malezya’da iş geliştirme ve müşteri grubu operasyonlarından sorumlu oldu aynı zamanda şirketin operasyon ve yönetim hedeflerini üstlenerek ülkede başarılı çalışmalara imza attı. Kong, 2010-2014 yılları arasında Avusturalya’da HUAWEI Kıdemli Marka Yöneticisi olarak görev aldı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Yerli ve milli teknoloji 25 Mayıs 2019