Otel, “sadece” otel değil

Edip Emil ÖYMEN
Edip Emil ÖYMEN YENİLEŞİM edip.oymen@outlook.com

Bazı yenilikçi oteller, otel tanımını değiştirmeye başladı: Sadece konaklama hizmeti vermekten öteye, müşterileriyle lüks mağazalar / markalar arasında köprü kuruyorlar. Çünkü otel, artık sadece gece kalınacak bir kervansaray değil, bir yüksek tüketim adresi.   

► Hong Kong’daki butik otel Upper House, 1-31 Ekim arasında, en az iki gece stüdyoda kalacak müşterilerine bir çift Christian Louboutin marka iskarpin hediye edecek. Elbette ayak ölçülerine göre!  

Ayrıca, gecesine 2 bin 553 dolardan başlayan ücret ödeyecek müşterilere, otelin simgesi olan “Red Slipper” kokteyli, kokulu mum ve yine Louboutin marka bir kartvizit cüzdanı da hediye. Hatta arzu ederlerse stüdyolarında sunulacak manikür ve pedikür de hizmete dahil olacak: Bu da Louboutin imzalı. Bugüne kadar sadece tasarım şahanesi iskarpinleriyle kadınlar kadar erkeklerin de başını döndüren Mösyö Christian, manikür-pedikür-makyaj konusuna da girmeye karar verdi. Artık, ayağın sadece dışıyla değil, vücudun derisiyle de ilgili.  

► New York’ta şehrin en mutena semtinde (Manhattan’ın sağ üst bölgesinde) The Mark, geceliği 3 bin dolar ve üstünde uçuşan süitlerinde kalacak müşterilerine, şehrin en lüks mağazası Bergdorf Goodman’ın kapılarını 7/24 açıyor. Evet, yanlış okumadınız: New York’a, “kendi” öğleden sonrasında varan hatırlı müşteri, şehirde isterse sabahın 3’ü olsun, Bergdorf Goodman’a, bisikletli çekçekle götürülecek, getirilecek. Orada, mağazanın pazarlama müdürü (müşterinin süit fiyatına göre herhalde?) hazır bulunacak. Ayrıca, süit müşterilerine otel 500 dolarlık hediye çeki verdiği gibi, güzellik salonunda kapsamlı cilt bakımı da otelden bonus. 

► Yine New York’ta The Quin de aynı mağazayla çalışıyor. Oteldeki 208 odadaki telefonlarda mağazanın “kişisel müşteri” ekibi için tuş var: Mağazayla doğrudan randevu ayarlamaya yarıyor. Bu da gecesi 2 bin dolar ve üstü süitlerde kalanlara bir hizmet. Teras süitte kalan “bahtiyarlar” için otel üste 300 dolarlık hediye çeki veriyor.

► Washington’da St. Regis’te yer ayırtan müşteriye, “Ne tür giysileri seversiniz?” gibi sorulardan oluşan bir liste sunuluyor. Müşterinin tercihlerine göre, otelin pazarlama bölümü görevlileri, ABD’nin kaliteli giyim kuşam zinciri Neiman Marcus’tan, müşteri için giysi seçiyor. Bunlar, müşterinin kalacağı odada dolaba konuluyor. Müşteri geldiğinde bunları deniyor, eğer beğenirse satın alıyor. Beğenmezse orada bırakıyor. Ama giysiyi giyip giyip sonra vazgeçmek yok. Otelin bu hizmeti bedava. 

 New York’un pahalı otellerinden West House’ta üç veya daha fazla gece kalanlara otel 500 dolarlık hediye çeki veriyor. Bu çek, Net-a-Porter online mağazasında geçerli. Müşteri, mağazanın pazarlama bölümüyle doğrudan ilişki kursun diye odasındaki telefonda özel tuş var. 

 Marriott Otelleri ile ABD’de internet üzerinden film ve dizi yayıncısı Netflix arasında varılan anlaşmaya göre, Netflix abonesi müşteri, oteldeki odasında internete bağlı TV üzerinden (otele ekstra bağlanma ücreti ödemeden) dizisini izlemeye devam edecek. Dizi meraklısına, burayı tercih için bir neden. 

 Belçika’nın Anvers / Antwerp şehrinde Hotel Banks’ta odalarda içki ve meşrubat dolu minibar yerine, “Mini Moda Barı” adıyla bir elbise dolabı var: İçi, giyilmemiş giysi dolu. Fransız Pimkie markasının yenilikçi girişimiyle otel müşterisi, beğendiği ve kendisine uyan giysiyi giymekte serbest. Beğendiyse elbette parasını ödemek şartıyla. Odada bir de QR karekodlu “giysi menüsü” var. Müşteri, buna bakarak Pimkie’den online siparişler verebilir. Bu uygulama Barcelona, Berlin, Milano, Paris ve Londra’ya da taşınacak. 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Hollywood’a yapay zekâ 02 Ağustos 2019