Raşit Güntaş'ın ardından

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

 

Raşit Güntaş Denizli sanayisinin önemli işadamlarından biriydi. 11 Ağustos'ta  60 yaşında hastalığına yenik düşerek veda etti hepimize. Denizli yasa boğuldu. Yne sözün bittiği yerlerden birine gelmiştik. Herkes suskundu, beklenen bir ölümdü fakat kabullenmek zordu.

Denizli’nin sivri dilli ağabeyiydi Raşit Güntaş, sözünü sakınmaz, doğru bildiğinden şaşmaz, ilkesel

çizgileri olan net duruşuyla anılan bir adamdı.

Anlatmak istediği birşey varsa en kısa yoldan ve en açık hali ile anlatırdı. Herkes onu bu hali ile tanır bu hali ile severdi. Raşit Güntay, Denizli’nin önde gelen firmalarından Rateks’in kurucusuydu. Denizli İhracatçılar Birliği'nin başkanlığını 6 yıl  boyunca başarıyla yürütmüş biriydi. Birlik yönetiminde olduğu dönemde bir çok projeye imza atmıştı. Önemli işler yapan Güntay. bu nedenle adındanda hep söz ettirdi. Hedefini belirleyen ve bu hedefe ulaşana kadar hiç durmadan çalışan biriydi. Son günlerde kimi ziyaret etsek Raşit Bey’i anıyoruz mutlaka. Herkesin bir hikayesi, bir anısı var onunla. 'İnce ruhlu bir insandı, çocukla çocuk olurdu' diyorlar. 'Ama kızıp, sinirlendiğinde de ordan kaçıp , uzaklaşmak da fayda varmış' Ama  hemen arkasından da ekliyorlar: 'Raşit Bey kızsa da hep samimi, hep içten biriydi'.

Mevcut Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert şu sözlerle anıyor Raşit Güntay'ı "Belki klasik bir ifade kullanacağım söze başlarken, herkes doğar, büyür ve bir gün göçer gider. Ama bazıları göçüp giderken, sadece gitmez, herkesten de bir daha geri gelmeyecek bir şeyler alır götürür . Varlıkları, değeri ve anlamı aramızdan ayrılırken daha belirgin hale gelir. Raşit abimizin bize vedası böyle oldu. Allah Rahmet eylesin. Denizli İhracatçılar Birliği’ne hizmetleri ise unutulamaz Bu sene 20'nci yılımız diyoruz, dile kolay 6ı yılı Raşit abinin başkanlığında geçmiş. Pamuk ipliğindeki korunma önlemlerinin kalkması için verdiği mücadeleyi mi anlatmalı, şu an hizmet verdiğimiz bina için harcadığı emek ve zamanımı hatırlatmalı bilmiyorum. Onun birliğimizde bıraktığı renk eminim ki hep göz alıcı olacak. Denizli İhracatçılar Birliği denince hep Raşit abi akla gelecek diyor." Kocasert, bir Denizli sevdalısını daha kaybettiğimizin altını çizerek "Raşit abiyi saygıyla anıyorum. diyerek sözlerini tamamladı.

Süleyman Kocasert'in dile getirdiği gibi,  bir süredir iş dünyasında bir Denizli sevdalısını, bir ağabeyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşanıyor gerçekten. Mekanı cennet olsun.

 

 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014