Vali havalimanı projesinde oluşan endişeleri giderdi

Murat GÜRSOY
Murat GÜRSOY ORDU'dan murat.gursoy@dunya.com

Ordu Valisi Kenan Çiftci göreve başladıktan  bir ay sonra Karadeniz Akdeniz Yolu  ve  çevre yolu projeleri için çalışmaların son sürat devam edeceği müjdesini vermişti. Geçtiğimiz günlerde  bir soruşturma çerçevesinde Ordu Giresun Havalimanı inşaatını yapan firmanın mal varlığına el konuldu. Bu durumun projeyi aksatıp aksatmayacağını öğrenmek için gözler yine Vali Çiftci’ye çevrildi.

Valinin havalimanı inşaatına yaptığı ziyaret sonrası yüreklere su serpilmış oldu.

Ziyarette yaptığı açıklamada Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmaların son sürat devam ettiğini vurgulayan Vali Çiftçi, “Eskiden nasılsa şimdi de gece-gündüz bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen tüm çaba ve gayreti göstererek, 24 saat esasına göre vardiyalarını ayarlayarak çalışmalar sürdürüyor” dedi.

Havalimanı inşaatının proje bedelinin 191 milyon 460 bin TL olduğunu kaydeden Çiftci,  “İnşaat çalışmalarının yüzde 79’u fiilen gerçekleşti. 31 milyon 294 bin metreküp malzeme dökülmesi gerekiyordu.Bunun da yaklaşık 22,5 milyon metreküplük bölümü döküldü” diye konuştu.

Havalimanı inşaatında günlük 123 kamyonun çalıştığını ve yaklaşık 50 bin metreküpten daha fazla malzemenin sahaya dökülmeye devam ettiğini aktaran Vali Çiftci, “Bugün itibari ile pistin asfalt kaplaması ile apronun  betonlama çalışmaları bitti. Mendireklerde ise sadece ana mendirekte 290 metrelik bir kısım kaldı. Yükseltmeler devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Altyapı sistemlerinin tamamlandığını, özellikle terminal, itfaiye binası, kuleler konusunda komisyon çalışmalarının bitirildiğini kaydeden Çiftci, “İhale kararları onaylandı ve sözleşme için yasal süreç bekleniyor. 2014’ün ikinci yarısında inşallah vatandaşlarımız buradan uçmaya başlayacak. Çalışmalar gece-gündüz demeden büyük fedakarlıkla devam ediyor” dedi.

Pistin asfaltlama çalışmalarının bitirildiğini, Şubat ve Mart aylarında ışıklandırmaların tamamlanmasının ardından deneme uçuşlarına başlanacağını belirten Çiftci, “4 bin 500 metre uzunluğundaki dış koruyucu mendireğin 4 bin 250 metrelik kısmı tamamlandı. İç koruyucu mendireğin ise 2 bin 270 metresi tam olarak bitirilirken pist dolgusunun 3 bin metresi tamamlanarak asfaltı yapıldı” ifadesini kullandı.

Projede toplam 39 bin 500 metrekarelik inşaat alanı yer aldığını dile getiren Vali Çiftçi, tarifeli uçuşların Temmuz ayında başlayacağının müjdesini de vermeden edemedi. Ordu ve Giresun’un havalimanı rüyası hızla ete kemiğe bürünüyor. Bu projeden 2 kentin turizmi ve sanayisi çok şey kazanacak. Sabır ve kararlılık Ordu ve Giresun halkının önünü açmış görünüyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar