Yılın otomobili belirlendi

Gültekin KARA
Gültekin KARA OTOSTOP gultekin.kara@dunya.com

Önca haberi verelim.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Renault Megane Sedan oldu. OGD üyesi 78 otomotiv gazetecisinden toplamda 4430 puan alan Renault Megane Sedan birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk etabında; 25 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi.

“Yılın Otomobilini” belirleyecek ikinci etapta ise OGD üyeleri sahip oldukları 250 puanı 7 finalist arasında dağıttılar. En fazla puan alan Renault Megane Sedan; Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Renault Megane Sedan, Yılın Otomobili logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Peki bu haber neyi ifade ediyor…

Öncelik belirtmeliyim ki bu haber Türkiye’de otomotiv sektöründeki toplumsal örgütlenme açısından çok önemli.

Ülkemizde maalesef mesleki alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bir çoğu kuruluşlarını kanunlara dayandırmış durumda. Otomotivde ise durum biraz farklı, sektördeki derneklerin tamamı sivil ve sektörü ileriye taşımak adına faaliyet gösteriyor. Yılın otomobili ödülünü veren OGD ise sektörün iletişim ayağındaki önemli bir eksiği doldurduğu için bu ödül çok büyük önem taşıyor. İlerleyen yıllarda ödülün gelenekselleşmesi ile birlikte firmaların iletişime bakışlarında da önemli oranda değişim yaşanmasını bekliyorum. Pazarlama bünyesindeki önemli bir dal olan iletişimin bu ödülün kök salmasıyla birlikte daha da güçleneceğini öngörmek mümkün.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Hep bana… 18 Mart 2019
Baskınla olmaz 21 Ocak 2019
Rotası olmayan gemi 07 Ocak 2019
Umuda yolculuk 31 Aralık 2018
Otomobile soğan muamelesi 10 Aralık 2018
Feragat edilmiş 19 Kasım 2018
Nereye koşuyoruz… 12 Kasım 2018
Rica ederim yapmayın 05 Kasım 2018
Kurcalama arabayı 22 Ekim 2018
Çelik bile erir 08 Ekim 2018