Bursa T2 Tramvay Hattı için imzalar atıldı

Kent meydanı ile otobüs terminalini birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 Tramvay hattı ihalesini kazanan Ultra Teknoloji, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile otobüs terminalini birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 Tramvay Hattı ihalesini kazanan Ultra Teknoloji ile sözleşme imzalandı. 158 milyon liralık raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul Yolu'na yaklaşık 300 milyon liralık yatırım yapılacak. 

1231231312.jpg

11 istasyon olacak 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşımı terminale kadar uzatacak T2 Tramvay Hattı'na ilişkin çalışmalara hız verdi. Hat inşaatıyla ilgili ihaleyi kazanan Ultra Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme imzalanırken, inşaatın kısa süre içinde başlaması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya Sosyal Tesisleri’ndeki imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yaklaşık 9.5 kilometre hat uzunluğuna sahip bu projeyle Ovaakça ve Terminal bölgesi de merkeze bağlanmış olacak. İşin süresi 800 gün olarak öngörülüyor ancak, orta refüjden gidecek bir çalışma olacak. 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedefl iyoruz. Diğer taraftan bu hatta kullanılacak tramvaylarımızın üretimi de devam ediyor. İkisinin üretimi tamamlandı ve testleri sürüyor. 158 milyon liralık raylı sistem imalatının yanında yeni vagonlar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırım İstanbul Yolu ile buluşuyor” dedi. 

Yalova Yolu'nun ortasından gidecek hatta 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve 1.030 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. İstasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir