Türkiye’nin Gökmen'i Bursa’dan çıkacak

BTSO uzay, havacılık ve savunma sektör raporunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), 16 makro projesinden biri olan Sektör Konseyleri, hazırladıkları raporlar ile Bursa’yı 2023 hedeflerine taşıyacak sektörlerde stratejik adımları ve yol haritalarını belirlemeye devam ediyor. 

Daha önce sırasıyla inşaat, enerji, ekonomik ilişkiler ve finans sektör raporlarını yayınlayan BTSO, şimdi de kurumun aylık yayın organı ‘BTSO Ekonomi’ ile birlikte 25 bin üyesine Uzay, Havacılık ve Savunma Sektör Raporu’nu ulaştırdı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin otomotiv ve makine sektörlerindeki tecrübeleriyle uzay, havacılık ve savunma sanayinde de lider konumda bulunduklarını ifade etti. Bu durumun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için yol gösterici nitelikte olduğunu söyleyen Burkay, “Bursa olarak uzay, havacılık ve savunma sektöründe ülkemizin ve yakın coğrafyamızın teknoloji ve üretim üssü olmasını hedefliyoruz. Gökmen Projesi kapsamında otomotiv ana ve yan sanayi, makine ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren 70’in üzerindeki firmayı kümelenme amacıyla bir araya getirdik. Türkiye’nin Gökmen’i Bursa’dan çıkacak. Bu kapsamda meslek liselerinde uzay ve havacılık ile ilgili bölümler açmayı planlıyor, çocukların ve gençlerin farkındalıklarını artırmak üzere özel kamplar ve kulüpler kuracağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir