UKUB teknoloji çalıştayı düzenliyor

8-9 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek iki gün süreli çalıştayda, kalıp imalatı ve tasarımında kullanılan teknolojiler ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), 2014 Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında kalıpçılık sektöründe teknolojik gelişmelerin ele alınacağı iki günlük çalıştay düzenliyor.  

Uludağ Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek, ‘Türk-Alman Endüstriyel Kalıp Tasarım ve İnovatif İmalat Teknolojileri Paylaşım Çalıştayı’ etkinliğine TÜBİTAK da maddi destek verecek. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Türkiye ile Almanya arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliği potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı.

 Özoğul, 8-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden akademisyenlerin katılarak, kalıpçılık sektöründeki teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri anlatacağını kaydetti. UKUB’un 3 yıldır sektörel gelişmeleri ve sorunları ortaya koymak üzere düzenledikleri 4. Ulusal Kalıpçılık Semineri’ni bu yıl çalıştayla eş zamanlı yapmayı planladıklarını vurgulayarak, çalıştayın Türk kalıpçılık sektörünün dünyadaki yeri konusunda fikir vereceğini aktardı.

Dünya pazarında rekabetçi bir ruhla kendisine yer edinmeye çalışan kalıp sektörünün teknolojiyi yakından takip etmek ve uygulama alanlarında yenilikçi olmak zorunda olduğunu belirten Başkan Özoğul, iki gün süreli çalıştayda, plastik enjeksiyon ve endüstriyel kalıpçılıkta kullanılan üretim teknolojilerindeki gelişmeler, inovatif ve esnek ürün yönetimi, matematiksel modelleme yaklaşımı ile talaşlı imalatta verimin arttırılması konularının ele alınacağını söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir