'Türkiye enerjide söz sahibi olmalı'

EGİAD Başkanı Seda Kaya, Türkiye'nin enerji kaynakları arasında stratejik bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek, enerjide söz sahibi olması gerektiğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 71. Ege Toplantısı'na konuk olan Göztepe Spor Kulübü ve Genel Energy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, İzmir'in gelecekteki 10 yıl içinde bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.  

Bir otelde düzenlenen toplantıya EGİAD Başkanı Seda Kaya ile dernek üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Sepil, İzmir'in ekonomik potansiyeli konusunda çok iyimser olduğunu belirtti. 

Sepil, kente yönelik olumlu gelişmeleri her fırsatta dile getirdiğini vurgulayarak, "Ama İzmir maalesef uzun yıllar sanayide gelişemedi. Benim çocukluk yıllarımda kent parayı genellikle topraktan ve emlaktan kazanıyordu. Bu jenerasyon bir süre sonra bölünen mülklerle çok çalışmadan bir yaşam sürdü" dedi. 

sepil-.png

İzmir'deki gayrimenkul sermayesinin bittiğini savunan Sepil, "Bu bitince ise İstanbul'un bile üstünde girişimcilik çabaları başladı. Ben İzmir'in her yerden önünü açık görüyorum ve 10 yılda en hızlı gelişen kent olacaktır. Hem yerli hem yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu.  

Mehmet Sepil, dünyadaki en önemli gündem maddesinin petrol fiyatları olduğu savunarak, "Türkiye enerji fakiri bir ülke. Doğal gazda bile tükettiğimizin ancak yüzde 1'ini üretebiliyoruz. Petrol aramalarında da maalesef istenilen başarı yakalanamadı ama açılan 5 kuyudan ancak 1'inden sonuç alırsınız. Enerji fakiri olduğumuz için jeopolitik konumumuzu çok iyi kullanıp gaz ve petrolün bağlandığı yolları çekmemiz gerekiyor ve şu an bunda başarılıyız" ifadelerini kullandı.  

Petroldeki düşüşün Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağladığını aktaran Sepil, "İktidar da bu sayede nefes almıştır ama petrol fiyatlarının bu fiyatlarda kalması çok da öngörülmüyor. Bence kısa vadede petrolün varil fiyatı 100 dolar seviyelerine çıkacaktır" dedi.  

"Petrolün ipek yolları Türkiye'den geçiyor" 

EGİAD Başkanı Seda Kaya da Ortadoğu'nun liderliğine soyunan Türkiye'nin enerjide söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'nin coğrafi olarak enerji kaynakları arasında stratejik bir konumda bulunduğuna işaret eden Kaya, "Türkiye, stratejik konumu ile bir enerji koridoru görevi üstlendi. Yani petrolün ipek yolları Türkiye'den geçiyor" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Mehmet Sepil, EGİAD'ın yeni üyelerine belgelerini verdi. EGİAD Başkanı Seda Kaya da Sepil'e vazo hediye etti. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir