Efektif Enerji, kurulum kapasitesini 70 MWp'ye çıkaracak

Efektif Endüstriyel Enerji Genel Müdürü Murat Seferoğlu, enerji kurulum kapasitesini yıl sonuna kadar 70 MWp'ye çıkarmak istediklerini belirterek, enerji üretiminde AVM'lerde de olduklarına dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Seferoğlu Elektrik bünyesinde faaliyet gösteren Efektif Enerji, yurt genelinde yap-işlet-devret modeliyle güneş enerji santralleri (GES) kuruyor. 2015 yılında devreye aldığı ve tek parçada güneş enerjisi santralinde mevcut gücü artıracakları bilgisini veren Efektif Endüstriyel Enerji Genel Müdürü Murat Seferoğlu, Kayseri OSB işbirliğiyle faaliyete geçen 11.5 MWp'lik kurulu gücün 7 MWp'lik bölümünün elektrik üretmeye başladığını anlattı. Bu sayede 54 MW'lık kurulum kapasitesine ulaştıklarının altını çizen Seferoğlu, söz konusu rakamı yıl sonuna kadar 70 MWp'ye çıkarmak istediklerini bildirdi. Seferoğlu, ayrıca Kayseri OSB ile yürütülen GES projesinde kapasiteyi uzun vadede 52 MWp'ye çıkaracaklarını iletti.

"AVM içinde 6 MWe gücünde trijenerasyon tesisi kuracağız"

Öte yandan bakanlık tarafından akredite edilerek, EVD olan Türkiye'de Enerji Verimliliği Uzmanı Eğitimleri veren Türkiye genelinde iki şirketten biri olduklarını vurgulayan Murat Seferoğlu, "Kayseri OSB'de verimliliğin artırılması projesine 2014 yılında imzamızı attık. Bu projemizi bakanlıklar ve KOSGEB ile ortak yürütüyoruz. KOSGEB desteği sayesinde sanayicilerimizin kullandığı verimsiz elektrik motorlarını yenileri ile değiştirmeye teşvik ediyoruz. Şehrimiz bu değişim programı çerçevesi kapsamında pilot bölge konumunda. Bu proje ile yatırdığı bedel iki yıl gibi kısa sürede geri dönen sanayicimiz, hem imaj hem de verimlilik katkısı sağlanmış olacak" dedi.

Enerji üretiminde AVM'lerde de olduklarına dikkat çeken Murat Seferoğlu,"Seferoğlu Elektrik bünyesinde faaliyet gösteren üçüncü şirketimiz AVM Enerji Üretim de ise YİD modeli ile Türkiyenin en eski ve en büyük AVM'lerinden biri olan ANKAmall AVM içinde 6 MWe gücünde trijenerasyon tesisi kuracağız. Burası için 10 yıl süreliğine EPDK'dan Elektrik Üretim Lisansı aldık. Ayrıca burada kuracağımız tesiste ince film ve tek eksende hareketli taşıcı sistem teknolojisi kombinasyonunu kullanacağız. Bu sayede verimi yüzde 20 artıracağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir