Enerjide büyüme sürüyor

Türkiye'de elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,4 büyüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Türkiye'nin elektrik ve gaz üretimi ile madencilik ve taşocakçılığı sektörleri, yılın üçüncü çeyreğinde büyümeyi sürdürdü. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla yüzde 6,4 büyüdü. Söz konusu faaliyet alanında büyüme oranı, ilk çeyrekte yüzde 3,4, ikinci çeyrekte ise yüzde 4,6 olarak gerçekleşmişti.  

Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımının, GSYH içindeki payı ise yüzde 1,7 olarak hesaplandı. Bu faaliyet kolunun değeri, sabit fiyatlarla 2013'ün üçüncü çeyreğinde 550 milyon lira iken, bu yılın aynı döneminde 586 milyon liraya yükseldi. 

Madencilik ve taşocakçılığında ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,1'lik büyüme gerçekleşti. Bu rakam, ilk çeyrekte yüzde 7,3 iken, yılın ikinci üç aylık döneminde yüzde 8,7 olarak açıklanmıştı. Madencilik ve taşocakçılığı sektörünün GSYH içindeki payı yüzde 0,8 olurken, değeri de sabit fiyatlarla 2013 yılı üçüncü çeyreğinde 245 milyon lira iken, bu yılın aynı döneminde 255 milyon liraya yükseldi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir