GDF Suez Türkiye'ye yatırım yapacak

Fransız enerji devi GDF Suez, Türkiye'de 7-8 milyar euroluk yatırım planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Japonya ile Fransa'nın Sinop'a yapacağı Türkiye'nin ikinci nükleer santralindeki konsorsiyumda yer alan Fransız GDF Suez'in Türkiye'de enerji sektörüne 7-8 milyar euro yatırım planladığını söyledi. Türkiye'de bazı kömür santralleri yatırımı da planlayan şirket, aynı zamanda Türkiye'deki bazı özelleştirme süreçlerine de katılıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı bakanlar toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris'te bulunan Enerji Bakanı Yıldız, TRT Haber'in canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Özellikle iki gün sürecek temaslarımızda uluslararası ve işbirliği içinde olduğumuz şirketlerle de görüşmelerimiz olacak. Şu anda Türkiye'de enerjide 118 milyar dolarlık bir yatırım portföyü öngörüyoruz" dedi.

Temaslar kapsamında Norveç Petrol ve Enerji Bakanı ile de görüşeceklerini belirten Yıldız, "Özellikle yenilenebilir enerjide teknolojisi bakımından Norveç çok ileride olan bir ülke. Bizim yenilenebilir enerjideki arzımız yüzde 25-26'lar ile birçok AB üyesi ülkenin üzerinde" dedi.