İsos Enerji, katma değerli projelere odaklandı

Orta vadede güneş santrallerinde verimi artırmaya ve katma değerli projeler üzerine odaklanan firma, Erciyes Teknopark’taki Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi yönünde faaliyet yürüten İsos Enerji, yeni enerji depolama sistemleri; tasarlama, üretme, satış ve satış sonrası servis alanında hizmet veriyor. Orta vadede güneş santrallerinde verimi artırmaya ve katma değerli projeler üzerine odaklanan firma, Erciyes Teknopark’taki Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı.

Firma, üretim çalışmalarını ise Kayseri OSB’de yapıyor. Kurulduğu günden bu yana güneş enerjisi alanında ürün geliştirdiklerini bunun yanı sıra projelendirme, danışmanlık ve işletme bakım hizmetlerini de sunduklarını anltan İsos Enerji Proje Mühendisi Emre Oğuz, tek eksenli hidrolik sistem güneş takip sistemi kurulumu yaptıklarını ve bu sistemin hidrolik sistem tek eksen güneş enerjisi takip sistemi anlamdında yüksek katma değerli ürün olma özelliği taşıdığını belirtti. Öte yandan Oğuz, kurulu gücü 2 MW olan güneş enerji santralinin, güneş takip sistemi ile düz güneş santrallerine oranla yüzde 20 verimlilik artışı sağlandığını kaydetti. Tek eksenli güneş takip sistemleri kurulumu yanı sıra enerji ihtiyacını tamamen yenilebilir enerjiden karşılayabilen yeşil evler, tarımsal sulama, solar aydınlatma ,güneş enerjili çiftlik projeleri ve güneş santrali kurulumu gibi hizmet verdiklerini belirtti. Oğuz, geliştirdikleri sistemlerin tamamının katma değerli projeler olduğunun altını çizdi.

Solar sokak lambaları üretimine başlayacağız

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği depolayarak, taşınabilir hale getirdiklerini de anlatan Emre Oğuz, “Bunu farklı boyutlarda güneş enerjili taşınabilir kutularla yapıyoruz. Bu kutuları bilgisayar ortamında tasarlayarak üretime geçiyoruz ve kullandığımız devre kartlarımız proje ekibimiz tarafından tasarlanıyor” diye konuştu. Orta vadede güneş santrallerinin verimini artırmaya yönelik proje geliştirmeye odaklandıklarına değinen Oğuz, “Ürün gamında kesintisiz güç kaynakları, elektronik devre kartları ve müşteri isteğine göre geliştirilen enerji depolama sistemleri bulunuyor” diye konuştu. Oğuz ayrıca, 2017 yılında solar sokak lambaları için farklı tasarım üzerine çalışmalarını tamamladıklarını ve üretime başlayacaklarını açıkladı

Bu konularda ilginizi çekebilir