Karapınar YEKA ihalesi ertelendi

Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları kullanım hakkı ihalesi bir ay ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kullanım hakkı ihalesi için son teklif verme tarihi, 14 Mart 2017'ye, yarışmanın gerçekleştirileceği tarih de 20 Mart 2017'ye ertelendi.

Konuya ilişkin ilan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Karapınar güneş enerjisi YEKA ihalesi için son teklifler, 14 Mart 2017 günü saat 12.00 ye kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne (YEGM) elden teslim edilebilecek.

İhale ise YEGM'de 20 Mart 2017 tarihinde saat 14.00'te mali teklif zarflarının açılması ve açık eksiltmeyle gerçekleştirilecek.

YEKA ihalesi daha önce de ertelenmiş ve son tekliflerin 14 Şubat'a kadar teslim edileceği, 21 Şubat ta da yarışmanın gerçekleştirileceği ilan edilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, daha önce söz konusu yarışmanın yerli ve yabancı yatırımcıların talepleri doğrultusunda ertelenebileceğini açıklamıştı.

YEKA olarak ilan edilen Karapınar'da, bin megavatlık güneş enerjisi santrali ve 500 megavatlık ekipman üretim fabrikası kurulması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir