Kayserigaz, 400 bin aboneye ulaştı

Kayserigaz'ın 3 yılda 100 milyon liralık yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Hatice KEVEN ŞİMŞEK

KAYSERİ - Doğalgaz alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayserigaz, daha çok abone sayısına ulaşmak için kolları sıvadı. Kayserigaz'ın 3 yıllık yatırım bütçesi 100 milyon lira olacak. 

Kayseri genelinde kullanılan doğalgaz hakkında da bilgiler veren Bora, "Yaklaşık olarak 550 milyon metreküp doğalgaz kullanımı var. Bunun yarısı konut diyebileceğimiz kısımda diğer yarısı da sanayi bölgesinde tüketiliyor. 2014 yılında yaklaşık 22 bin konut yeni abonelik aldık.Şuanda 400 bin aboneye ulaştık" ifadesini kullandı. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte gaz kullanımında azalış olduğunu dile getiren Kayserigaz Genel Müdürü Bora, şirketlerinin şuan ki durumundan bahsederek şöyle dedi: 

"Avrupa'nın CRM kullanan tek doğalgaz şirketi ünvanını aldık. Birçok ilden şirketler uyguladığımız sistemi inceleyip kendi sistemlerine aktarmaya çalışıyor. Şuanda 2 bin 300 kilometrelik bir doğalgaz şebekesi hattımız var. Türkiye'nin en büyük ilk 5 doğalgaz şebekesinden biriyiz. Bu da yatırım noktasında nasıl bir yol izlediğimizi gösteriyor" dedi.

Doğalgaz kullanacak abonelere gün boyu danışmanlık hizmetinin verildiği  Kayserigaz Doğalgaz Eğitim Evi'nin geçen yıl faaliyete geçtiğini hatırlatan  Bora, "Türk standartlarına göre tasarlanan bu evde gün boyunca yetkili arkadaşlar tarafından doğalgaz kullanacak olan yeni abonelere danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Doğalgaz Eğitim Evi'nde kombi ve radyatörleri, güneş enerjisinden elektrik üretim ünitesi, doğalgazlı şömine, doğalgazlı ocak, klima, fırın gibi doğalgaz, elektrik ve güneş enerjisi ile çalışan cihazlar bulunmakta" şeklinde konuştu. 

Bu yılki yatırım planlarından bahseden Bora, "İlimize doğalgaz girişi Boğazlıyan ilçesi tarafından  gelen Botaş hattı tarafından gerçekleşiyor. Bu yıl bir tane de şehrin en doğusuna Kızık Bölgesi'ne yeni şehir istasyonu yapıp arz güvenliğini en üst seviyeye ulaştırmayı istiyoruz. Erciyes Dağı'nı aşıp Develi ilçemize doğalgazı götürmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalara ağırlık kazandırıp 2015 yılı sonbahar döneminde  Develi ilçesine doğalgaz kullandırma gibi bir amacımız var. Doğalgaz şehrin en ücra ilçesi en uzak köylerine kadar gidecek. Bu tabi ki  bir süreçtir. Bu hemen 3-5 yıl içerisinde olacak bir durum değil. Bizimde kendimize göre bir takım çalışmalarımız var. Kendi açımızdan bunu kademelendirdik. İkinci kademede de Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini gündeme getireceğiz. 2017'den sonra Tomarza, Yeşilhisar, Yahyalı'da da bu çalışmalar gündeme gelecek. Şehrin büyümesi ile birlikte ilave yatırımlarımız da gerçekleşecek. Önümüzdeki 3 yılda 100 milyon liralık yatırım planlıyoruz" diye konuştu.

Kayserigaz'ın, daha yaşanabilir bir Kayseri için çevresel faaliyetleri kendisine misyon edindiğine değinen Hasan Yasir Bora, "Kayseri'nin temiz havasına katkı sağlamak, doğanın yeşil dengesini artırmak adına oluşturulan Kayserigaz Hatıra Ormanımız var. Yaklaşık 10 bin ağaca ev sahipliği yapan ormanın çevresel düzenlemesi yapılırken, kuruyan ağaçlar yenileri ile değiştiriliyor. Daha önce de kendi bünyesinde can bulmuş olan Dolgi Çocuk Tiyatrosu, Temiz Hava İstiyorum, Enerji Haftası gibi etkinlik ve projelerle ağaç dikmenin ve bakımını sürdürmenin önemine sık sık dikkat çeken Kayserigaz, sergilediği davranışıyla bir çok kişi ve kuruluşa örnek temsil etmiştir" şeklinde konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir