KEPSAŞ, teknoloji yatırımlarını sürdürüyor

Hali hazırda 650 binin üzerinde tüketiciye hizmet verdiklerini kaydeden KEPSAŞ Direktörü Bekir Çataloluk, Enformasyon Teknolojisi (IT) yatırımlarını tamamladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Cumhuriyet dönemi yatırımları ile Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim ve dağıtım şirketi Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi’nin bünyesinden çıkarak, 2012 yılında Görevli Tedarik Şirketi olarak kurulan Kayseri Elektrik Perakende Satış (KEPSAŞ), perakende enerji satışı yapıyor. Hali hazırda 650 binin üzerinde tüketiciye hizmet verdiklerini kaydeden KEPSAŞ Direktörü Bekir Çataloluk, Enformasyon Teknolojisi (IT) yatırımlarını tamamladıklarını söyledi. Müşterilerine hızlı ve güvenli hizmet vermek için 2017 yılında teknoloji yatırımlarına odaklandıkları bilgisini veren Çataloluk, bu alanda alternatif yatırımların süreceğini açıkladı.

KEPSAŞ’ın faaliyet alanında yıllık tüketimi 2400 kwh’ın altında olan tüketicilere düzenlemeye tâbi tarifeler üzerinden elektrik enerjisi temin etmenin yanı sıra yurt genelinde 21 farklı bölgede serbest tüketicilere uygun fiyattan enerji satışı yapmak olduğunu belirten Bekir Çataloluk, Gazi Meclis’in de elektriğini şirketlerinin verdiğini belirtti. Şirket faaliyetlerinin yanı sıra müşteri memnuniyetine yönelik yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Çataloluk, “Hali hazırda yaklaşık 654 bin tüketiciye hizmet veriyoruz. KEPSAŞ olarak faaliyet bölgemizin dışında Ankara ve İstanbul’daki şubelerimiz aracılığıyla serbest tüketicilere satışlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yatırımlarının Kayseri merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde devam ettiğini ileten Bekir Çataloluk, 52 ayrı noktada tüketicilerin faturalarını istedikleri zaman ödeyebilecekleri akıllı vezne sistemleri kurduklarını söyledi. Çataloluk, “Yeni merkez hizmet binamızı inşa ettik ve ilçe tüketici hizmetleri birimlerimizi yeniledik. Bu yıl merkez ek hizmet binamızın temelini atıp, yıl sonunda hizmete açaçağız” diye konuştu. 16 ilçedeki tüketici hizmetleri birimlerini, tüketicilerin ihtiyaç duyduğu hizmet anlayışına göre geliştirmek üzere saha araştırmaları yaptıklarını da anlatan Çataloluk, uzun vadede tüketici memnuniyetine yönelik alternatif yatırımlarının süreceği bilgisini verdi. Müşterilerine daha hızlı hizmet vermek amacıyla teknoloji ağırlıklı yatırımlarını sürdürdükleri bilgisini veren Çataloluk, bu kapsamda online işlemlere odaklandıklarını anlattı.

Lisanssız elektrik üretimine değinen Bekir Çataloluk, enerji ticaretine direkt etkisi olmasa bile arz güvenliği açısından uzun vadede enerji çeşitliliği ve kaynak girdi maliyetleri açısından kayda değer avantaj sağlayacağını söyledi. Lisanssız güneş enerjisi yatırımlarına Kayseri’den talep olduğunu belirten Çataloluk, “Bölgemizde lisanssız üretim yapan 196 firma bulunuyor. Geçtiğimiz yıl lisanssız güneş enerjisi üretiminde Kayseri ilk sıralarda yerini aldı. Bu yıl da yerini koruyacağını öngörüyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir