"Kırsaldaki altyapıya odaklandık"

Kayserigaz, 2017 yılında kırsal alanda alt yapı çalışmalarına odaklanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Bu yıl şehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmeyi hedefleyen Kayserigaz, 13 yıldır bölgede doğalgaz dağıtımı yapıyor. Bu kapsamda yeni yatırım planı oluşturduklarını ve EPDK onayı sonrası yatırım bütçelerini açıklayacaklarını söyleyen Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2016 yılı içinde Kayseri’de toplam 650 kilometre alt yapı yatırımı yaptıkları bilgisini verdi. Alt yapı yatırımlarına paralel olarak doğalgaz kullanımı ve abone sayısında da artış sağlandıklarını ileten bora, “2016 yıl sonu itibarıyla 453 bin aboneye ulaştık. Kayseri’de 2016 yılında doğalgaz tüketimi, konutlarda 335 milyon sm3’e ulaştı. Toplamda ise 583 milyon sm3 tüketim yapıldı” dedi.

“2016 yılında 650 kilometre doğalgaz hat yatırımı yaptık”

Kayseri’nin mümkün olan her noktasına doğalgaz hizmeti sunmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Hasan Yasir Bora, 2016 yılı içinde Kayseri merkezde dağınık hatların yanı sıra Develi ve Bünyan ilçelerinde de altyapı yatırımı yaptıklarını ifade etti. 2016 yılında toplam 650 kilometre doğalgaz hat yatırımı yapıldığını kaydeden Bora, “Kayseri merkez bölgenin yüzde 72’si doğalgaz kullanıyor. Merkezdeki yatırımlarımızı tamamladık. Bu yıl itibarıyla şehir dışında kalan kırsal bölgelere yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Erciyes turizm bölgesini de içine kalan Develi ilçesine doğalgaz projelerini tamamladıklarını anlatan Bora, söz konusu bölgeye yaklaşık 100 kilometre doğalgaz hat yatırımı yaptıklarını kaydetti. Öte yandan Bünyan ilçesinde 137 kilometrelik alt yapı projesini bitirdikleri bilgisini veren Bora, “Orta vade yatırım planlarımız içinde şehir merkezine uzak ilçelerimize doğalgaz götürmeyi hedefliyoruz. Yeşilhisar, Yahyalı ve Tomarza ilçelerimizde güvenli, konforlu ve ekonomik doğalgazın tüm hanelere ulaştırılması için alt yapı çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz.”

Çalışmalarında müşteri memnuniyetine önem verdiklerini; enerji, insan, ekonomi, sosyal sorumluluk ve operasyonellik kavramlarının bütünü doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Hasan Yasir Bora, artan abone sayısı ile müşteri memnuniyet oranlarında da kayda değer başarıya ulaştıklarını dile getirdi. Bora şunları söyledi: “Şirket olarak çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu kapsamda CNG’li araçları tercih ederek sektöre rol model olacak uygulamaları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. ”

Bu konularda ilginizi çekebilir