Petkim'de üst düzey ayrılık

PETKİM Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyurusunda, "Şirketimizde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesi sona ermiştir." ifadesi yer aldı. 

Şirketin eski Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı  Aslan ise görevinden ayrılmasına ilişkin, "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla (FETÖ) uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor, 24 yıldır hizmet ettiğim şirketimden FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski Genel Müdür Sadettin Korkut'un tasarrufu ile daha önceden görevden el çektirildim." açıklamasında bulundu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aliağa'daki PETKİM yerleşkesine operasyon düzenlenmiş, haklarında yakalama kararı verilen ve aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 31 şüpheliden, 19'u gözaltına alınmıştı.

Eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ise geçen hafta istifa etmesinin ardından, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir