"Nükleer eğitime" başvuru 5 Mayıs'ta bitiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - Mersin-Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer enerji santralinde görev almak üzere Rusya'ya eğitime gönderilecek 100 kişinin arasına girmek isteyenler, 5 Mayıs'a kadar başvuruda bulunabilecek.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Moskova'daki Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde (MEPhI) 100 öğrencinin daha nükleer mühendislik eğitimi görmesiyle ilgili süreç başladı.
 
Buna göre, üniversitelerin fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik ve/veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin 1, 2, 3 ve 4. sınıfında okuyan öğrenciler arasından 100 öğrenci seçilecek.Öğrencilerin seçimi için yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, Rusya Federasyonu'nda nükleer mühendislik alanında bedelsiz eğitim alacak.
 
Başvurular, 5 Mayıs 2013'e kadar http://www.akkunpp.com internet adresinde yer alan form doldurularak yapılacak ve başvuru için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Başvuru yapanlar arasından üniversiteye yerleştirilmeye esas giriş puanı dikkate alınarak belirlenecek 600 kişi, 12 Mayıs'ta yazılı sınava girecek.Yazılı sınavda ilk 300'e giren adaylar, sözlü sınava çağrılacak.
 
Eğitimden sonra iş hazır
Eğitim programını başarıyla tamamlayan, mezuniyet sonrası uygulama eğitimini ve stajını bitiren öğrenciler, onaylanmış kadro listesi doğrultusunda Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işe alınacak.
Nükleer santralde çalışmaya başladıktan sonra Akkuyu NGS Eğitim Merkezi'nde eğitimini başarıyla tamamlayan, uzmanlık alanında mühendislik pozisyonu için sınavı geçen ve herhangi birinin gözetimine ihtiyaç duymaksızın çalışma yetkisini alanlara, Devlet Memurları Kanunu'na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde ücret ödenecek.
Bu dönemde gidecek 100 öğrenci ile Rusya'da eğitim gören öğrenci sayısı 217'ye çıkacak. Toplamda 600 öğrenci bu eğitimi görüp, Akkuyu'daki nükleer santralde çalışma imkanına kavuşabilecek.