Sabancı Üniversitesi IICEC dünya enerji devlerini biraraya getirdi

Sabancı Üniversitesi IICEC evsahipliğinde dünya enerji devleri "Küreselleşen Enerji ve Türkiye'nin Rolü"nü tartıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Türkiye'nin AB'ye en büyük katkısı enerji alanında olabilir. Bu noktanın AB fasıllarında öncelikli ele alınmasını arzu ediyoruz. AB hala bu konuda stratejik olarak miyoptur."
Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC)'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "IICEC Uluslararası Enerji Forumu"nun dördüncüsü bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımı ile başladı.
"Küreselleşen Enerji ve Türkiye'nin Rolü" başlıklı foruma yurtdışından birçok üst düzey devlet adamı, enerji sektörünün uluslararası lider kuruluşlarının temsilcileri, önde gelen üniversitelerin, politika merkezlerinin ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.
Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve IICEC Yönlendirme Kurulu Fahri Başkanı Dr. Fatih Birol evsahipliğinde düzenlenen ve uluslararası enerji piyasalarının tartışılacağı ve yorumlanacağı forumun açış konuşmaları Güler Sabancı, Fatih Birol ve Cumhurbaşkanı Abdullan Gül tarafından yapıldı.
Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: "Sabancı Üniversitesi IICEC, küresel  enerji politikaları icin bir dünya Merkezidir"
Geniş bilgi ve konuşmalardan kesitler ekteki basın bültenindedir.
Görselleri linklerden indirebilirsiniz.