Şubatta 5.4 milyar liralık teşvik başvurusu yapıldı

Ekonomi Bakanlığı'nın 2017 yılı Şubat ayı verilerine göre, en büyük yatırım teşvik başvurusu Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA - 2017 yılı Şubat ayında 5 milyar 446 milyon dolarlık yatırım öngören 466 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Teşvik belgeleri kapsamında 491 milyon 16 bin dolarlık döviz kullanacak olan firmalar, 11 bin 688 kişilik istihdam öngördüler.

Ekonomi Bakanlığı, 2017 yılı Şubat ayına ilişkin yatırım teşvik belgelerine ilişkin sonuçları açıkladı.

Şubat ayında en büyük yatırım teşvik başvurusu 327 milyon lira ile Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi. Turkcell, teşvik belgesi kapsamında muhtelif illerde IT yatırımı gerçekleştirecek.

İkinci büyük yatırım başvurusu, 320 milyon lira ile PIT İstanbul Otel Yatırım AŞ’den geldi. Şirket İstanbul’da 5 yıldızlı otel yapacak. İskenderun Enerji Üretim AŞ, Adana’da termik santral yatırımı için 236 milyon liralık, ITC KA Enerji Üretim AŞ, Ankara’da atık bertaraf tesisi için 178 milyon liralık teşvik belgesi aldı.

Eczacıbaşı Yapı Ticaret AŞ Bilecik’te seramik yatırımı için 175 milyon liralık, Tümad Madencilik Çanakkale’de altın yatırımı için 167 milyon liralık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kocaeli’nde belediye hizmetleri için 136 milyon liralık, BMersin Su Kanalizasyon İdaresi belediye hizmetleri için 134 milyon liralık ve Eti Bakır AŞ de Adıyaman’da bakır yatırımı için 125 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Enerji ve madencilikte 170 projeye teşvik belgesi

Sektör hedefinin “her ilde en az bir çağrı merkezi” olduğunu belirten Metin Tarakçı, “Yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, finans sektörüne de telekomda olduğu gibi yasal düzenlemeler gündemde. Çağrı merkezleri faaliyet alanı genişler. Telekom operatörleri ve ISS'ler için geçerli olan 80’e 20 kuralının ve yasal düzenlemelerin başta bankacılık olmak üzere tüm sektörlerde de geçerli olması durumunda, sektör yüzde 25 oranında.

Bu konularda ilginizi çekebilir