Türkiye ile Danimarka arasında enerji işbirliği

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye ile Danimarka arasında arz güvenliği, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve atık yönetimi alanlarında karşılıklı, yararlı bir ortaklık geliştirilmesi amacıyla işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Danimarka Krallığı Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, enerji verimliliğinin, yenilenebilir enerjinin, petrol ve doğalgaz çıkarılması çalışmalarının geliştirilmesi ve artırılması ile Türk ve Danimarkalı şirketler arasında ortaklıklar kurulması, taraflar arasındaki işbirliği için yüksek öncelikli alanlar olarak belirlendi.

Taraflar arasındaki işbirliği; bilgi ve belge değişimi, uzmanlar, bursiyerler ve heyetlerin birbirlerini ziyaretleri, uzmanların, bilim adamlarının, özel şirketlerin ve diğer ilgili temsilcilerin katılımıyla ortak seminerler, çalıştaylar ve toplantılar düzenlenmesi ve diğer mutabık kalınacak yollarla gerçekleştirilecek.

Mutabakat Zaptı, kendi dahili yasal mevzuatları yürürlüğe girdiğinde, tarafların diplomatik kanallardan birbirlerine yapacakları bildirim ile yürürlüğe girecek ve 5 yıl geçerli olacak.

Bu arada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Ankara ile Uluslararası Patates Merkezi Lima-Peru Arasında Düzenlenen Patates Islahı İçin Araştırma ve Eğitim Konularında Bilimsel ve Teknik İşbirliği Anlaşma Muhtırasında Değişiklik Yapılmasına Dair 1 Numaralı Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar" ile "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Teknik Düzenlemeler, Standardizasyon, Uygunluk Değerlendirmesi, Akreditasyon ve Metroloji Alanlarında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar" da Resmi Gazete'de bugünkü sayısında yayımlandı.