Citroen yeni C3'le pazar payını geri alacak

Pazar payındaki son iki yıldır yaşadığı kaybı yeni 'karakutulu' C3 modeli ile aşmak isteyen Citroen, 3 yıl içerisinde ise toplam satışlarını yüzde 30 artırarak global bir sıçrama hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre ESER

SİNOP - Citroen, 2002'den bu yana 3.5 milyondan fazla satılan en başarılı modellerinden C3'ü tamamen yeniledi. Yeni Citroen C3'te öne çıkan en önemli özellik bir otomobil için adeta karakutu özelliği taşıyan 'ConnectedCAM' teknolojisi. Kaza anlarını, acil durumları ve yolda karşılaşılan ilginç görüntüleri kayıt altına alabilen bu özel kamera teknolojisi sayesinde güvenlik anlamında önemli bir aşama kaydedilirken isteyenler sosyal paylaşımlarını araç içinden de yapabilecek.

2017'de hedef 30 bin satış

C3 modelinde yapılan değişikliğin nedeni olarak pazar paylarındaki düşüşü gösteren Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahaettin Tatoğlu, markanın yeni C3 ile kaybettiği pazar payını geri kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye'de en fazla tercih edilen ve yıllık 150-160 bin adetlik satışa sahip olan B segmentinde yeni C3'le yüzde 2. 8 olan pazar paylarını yüzde 3 ila 3.5 'lere çıkartarak iddialarını artıracaklarını belirten Tatoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Üçüncü nesil C3'ü, Türkiye’de 1.2 litre Pure- Tech ve 1.6 litre BlueHDi motor seçenekleri ile 52 bin 250 TL'den başlayan fiyatlarla tüketici ile buluşturuyoruz. C3'de 2016 yılının sonuna kadar 600 adet, 2017'de ise 4 bin 500 adet satış hedefliyoruz. Kasım ayında ÖTV artışının olduğu güne kadar pazarda satışlar oldukça yoğun gerçekleşti. ÖTV artışı sonrasında bu yoğunluk biraz azalsa da markaların ellerindeki stokları eritmek için kampanyalarına devam edeceklerini tahmin ediyoruz. Kasım ayında pazarın, beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini, 2016 yılı toplam otomobil ve hafif ticari araç pazarının ise 1 milyon adedin üzerinde tamamlanacağını öngörüyoruz. 2017 yılında ise yeni ÖTV yapısının etkisiyle pazarda segmentlerin paylarında farklılıklar, satışlarda alt segmentlere doğru kaymalar olacaktır, toplam pazarda da 2016’ya göre bir miktar azalma gerçekleşeceğini öngörebiliriz. ÖTV artışı yeni Citroen C3 modelinin fiyatlarını etkilemedi. Citroen markası olarak 2016 yılını 28 bin adet satışla kapatacağız. 2017 yılı hedefimizi ise, yeni C3'ün de katkısıyla 30 bin adetlik satış olarak öngörüyoruz.”

Yeni Citroen C3 fotoğraf çekebiliyorYeni Citroen C3 fotoğraf çekebiliyor

 

İlk üç markadan biri olmak istiyor

Marka olarak bir ritim kaybı yaşadıklarını ve bu yıl itibari ile yeni bir atak yapacaklarını ifade eden Citroen Türkiye Pazarlama Direktörü Nabi Erbaş ise markanın bir değişim içerisinde olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Citroen artık 'ikonik' bir marka olmak ve sektörde referans olarak gösterilmek istiyor. Picasso ile başlayan Cactus ile devam eden ve C3 ile güçlenen bir atılımdan bahsediyoruz. Bu kapsamda şimdiki satışlara baktığımızda C3 dünyada 3.5 milyon satışa ulaşırken bu rakam Türkiye'de 22 bin düzeyinde. Citroën global vizyonu gereği dünya genelinde en çok tavsiye edilen ilk üç otomotiv markasından birisi olmayı, yüzde 30 daha fazla global satış elde etmeyi ve konfor anlamında da referans alınan bir marka olmayı hedefliyor. Önümüzdeki süreçte her 6 ayda bir yeni bir modeli satışa sunarak Türkiye pazarında 10 yıl önce başardığımız sıçramanın benzerini 2016 sonundan itibaren gerçekleştirmeye başlayacağız."

Trafikte 'karakutu'lu araç dönemi

Yeni Citroen dikiz aynasına yerleşimli HD kamera bulunuyor. Bu kamera vasıtasıyla yolculuk süresince fotoğraf ve video kaydı yapılıp sosyal medyada paylaşılabiliyor. Daha önemlisi ise bu kamera kaza anlarının öncesini ve sonrasını otomatik olarak kayıt altına alıyor. Marka bu özelliğin kısa süre içerisinde sigorta poliçelerine olumlu yönde etki edeceği görüşünde. Ayrıca aracın 9 çeşit gövde ve 3 tavan olmak üzere 36 farklı renk seçeneği bulunuyor

EAT6 otomatik şanzıman 2017'de

Yeni C3 sadece görsel anlamda değil, yüksek verimlilik ve düşük yakıt tüketimi sunan PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorları ve yakın zamanda ürün gamına dahil edilecek yeni nesil EAT6 otomatik şanzıman versiyonu ile mart ayında Türkiye'de olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir