Kilisli genç çiftçilere 40'ar küçükbaş verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi" projesi kapsamında Kilis'teki 18 kadın çiftçiye 40'ar küçükbaş hayvan verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kilis'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi" kapsamında, 18 kadın çiftçiye 30 bin lira değerinde 40'ar küçükbaş hayvan verildi.

Hayvanların çiftçilere teslim edilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kilis Valisi İsmail Çataklı, tarım ve hayvancılığın gelişebilmesi için genç çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Hayvancılığın ülkenin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Çataklı, "Ülkemizin en önemli ve stratejik sektörü tarım ve hayvancılıktır. Bu bağlamda gerek kırsal kalkınmaya destek olmak gerek insanımıza sağlıklı yeterli ve ekonomik beslenme imkanı sunmak bakımından oldukça önemli. Köylerimizin kalkınması lazım ki tarım ve hayvancılık ayakta kalsın." dedi.

2016 yılında 104 projeye destek verildiğini aktaran Çataklı, toplamda 3 milyon 150 bin lira hibe desteği sağlandığını bildirdi.

'Genç nüfusun kırsalı terk etmesi önlenmeli''Genç nüfusun kırsalı terk etmesi önlenmeli'

'Coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürünümüz var''Coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürünümüz var'

Bu konularda ilginizi çekebilir