Tarımköy'de 5 bin 747 konut tamamlandı

Tarımköy projesinde 5 bin 747 konutu tamamlayan TOKİ, Afyonkarahisar'da inşa edilecek 100 konutun ihalesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Köyden kente göç sorununa çözüm olması amacıyla TOKİ'nin geliştirdiği Tarımköy projesinde 5 bin 747 konut tamamlandı. Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek 100 konutun ihalesi de yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesi olan modern köyler inşa ediyoruz. Toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak köy mimarisi ve dokusu korunuyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunuyoruz. Bugüne kadar Tarımköy uygulaması kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimiz kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edilirken dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanıyor. Sinanpaşa ilçesinde uygulanacak 100 konutluk Tarımköy projesinin ihalesini yaptık" dedi.

TOKİ, projeleri yerel idarelerle işbirliği ile yapıyor. Projeyi isteyen köyler, en az 100 konutluk talep toplayarak TOKİ'ye başvurabiliyor.

Hububat ve et ithalatına kapılar açıldıHububat ve et ithalatına kapılar açıldı