'Üretim Reformu' maddeleri görüşülecek

Meclis genel kurulunda dün görüşmelerine başlanan ve zeytinlikler ile ilgili düzenlemesiyle tartışmalara neden olan 'Üretim Reformu Paketi'nin maddelerinin görüşülmesine bugün geçilmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kamuoyunda 'Üretim Reformu Paketi' olarak bilinen ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, üretici üzerindeki mali yüklerin kaldırılması gibi amaçlarla hazırlanan ancak zeytinlik sahalarına sanayi ve maden tesisi yapılmasına imkan tanıyan maddesiyle tartışma yaratan kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine dün gece başlandı.

"Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın" bugün maddelerine geçilmesi bekleniyor.

Tasarının son günlerde tartışmalara konu olan 2. maddesi, kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinliklere sanayi ve maden tesisi yapılabilmesine imkan tanıyor.

CHP, tasarıya ilişkin hazırladığı muhalefet şerhinde, sanayiciyi doğrudan ilgilendiren maddelere destek verdiklerini, ancak üretim ve sanayi ile ilgili olmayan çok sayıda maddenin tasarıya eklendiği kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin dünkü grup toplantısında tasarıya yönelik eleştirilere değinerek, "Kamu yararını sağlayan şeyleri yapmalıyız. Zeytin mi daha önemli, yapılacak tesis mi?" diye sormuştu.

Zeytinlik düzenlemesi liderlerin gündemindeZeytinlik düzenlemesi liderlerin gündeminde