İDMİB'in yeni başkanı Mustafa Şenocak oldu

İDMİB'de yeni yönetimin başına Mustafa Şenocak seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde (İDMİB), yeni yönetimi seçildi. Mustafa Şenocak'ın bayrağı teslim aldığı yönetim kurulunun başkan yardımcıları ise Mehmet Ali Dinç, Güven Karaca ve Hüseyin Çetin oldu. 

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye markası gibi bir hedefleri olduğunu belirterek, "Deri sektörümüzün lokomotif markaları da, büyük yabancı markalara üretim yapan üreticilerimiz de, deriyi kendine değişmez bir malzeme olarak seçmiş tasarımcılarımız da, dünyayı dolaşan müşteri temsilcilerimiz de aslında bu büyük Türkiye markası için çalışıyor. Bu çalışmalar birliğimizin koordinasyonunda faaliyetlerini gösteren Deri Tanıtım Grubu tarafından destekleniyor. Dünyada ticaretin merkezi durumundaki pazarlarda ve fuarlarda Türk deri ürünleri ve markaları özel koleksiyonlarla tanıtılıp, sektörün moda ve marka algısı yükseltiliyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Rusya ve eski BDT ülkelerinin sektör için hassas ve stratejik pazar niteliğinde olduğunu ifade eden Şenocak "Bu pazarın ticari olarak, siyasi olarak elde tutulması ve hatta daha da canlandırılması gerekiyor. Hem İDMİB hem de DTG olarak bu konu önceliğimiz olarak hep masada duruyor olacak" ifadelerini kullandı. 

Şenocak, Çin, Güney Kore ve Japonya'nın dünyada önemli ithalatçı ülkeler arasında olduğunu belirterek, bu pazarların tüketim alışkanlıklarına uygun ürünlerle, aktif ve yerinde tanıtım faaliyetleriyle yoğun bir kampanya gerçekleştirildiği takdirde büyük pazar fırsatları yakalanabileceğini ve hedeflerinin bu ülkeler olduğunu kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir