Turizmin kalbi Moskova’da attı

Şubat ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan Turizmin Davos’u World Tourism Forum öncesinde ‘Russia Summit 2017’ turizmin liderlerini 28 Ocak’ta Rusya’da bir araya getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'da aralık ayında gerçekleştirilen Mediterranean Summit'in ardından World Tourism Forum'un bölgesel toplantıları "Feel Global, Be Local" mottosuyla 28 Ocak günü Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşti.

The Ritz Carlton Hotel'de gerçekleşen zirveye yaklaşık 10 ülkeden, 25 konuşmacı, 350 katılımcı 10 farklı oturumda turizmin geleceğini masaya yatırdı. ‘RussiaSummit 2017’yi turizm profesyonellerinin yanı sıra turizmin önde gelen yatırımcıları ve siyasi otoritelerde takip etti.

Zirvenin açılışı BBC’nin usta yorumcusu ünlü gazeteci Kasia Madera moderatörlüğünde World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı, Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz , Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş yaptı.

Kıbrıs çocuklu aileler için atağa geçtiKıbrıs çocuklu aileler için atağa geçti

Turizmin kalbi Moskova’da attı

28 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen zirve ile turizminin en değerli iş ortakları Moskova’da ilk kez büyük bir katılımla biraraya geldi. Yandex’in performans sektörü başkanı Borıs Iskrıtskıy’nin de konuşma yaptığı Russia Summit 2017 ‘ nin açılış konuşmasınıMoskova Türk Büyükelçisi Hüseyin Diriöz yaptı.

Diriöz, göreve geldiği günden bu yana geçen 2 ayda Türkiye’den Rusya'ya 11 bakanın geldiğini ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da bir ziyarette bulunduğuna işaret ederek, Rusya ile yaşanan kriz sonrasında ilişkilerin eski duruma ulaşması için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında son dönemde üç büyük görüşme yapıldığını ifade eden Diriöz, "Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının da mart başında Rusya’da yapılması planlanıyor." dedi.

İki ülke arasında siyasi iyileşmenin başladığını, Astana’da yapılan toplantının da bu durumu yansıttığını dile getiren Diriöz, ekonomik kısıtlamalar konusunda iyileştirmelerin de ÜDİK toplantısı çerçevesinde yapılacak istişareler sonrasında görüleceğini söyledi.
Diriöz, Türkiye’nin, dünya turizminde en popüler altıncı ülke olduğuna dikkati çekerek, "Rusya da Türkiye için turizm açısından önemli bir ortak. Türkiye, Ruslar için bu alanda en iyi fırsatları sunuyor. Turizm sadece ekonomik olarak değil, farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşmaları için de fırsatlar yaratıyor." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir