'2015'in daha iyi geçmesi için yatırımlar sürmeli'

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2015'in 2014'ten daha iyi geçmesi için ülke olarak daha fazla çalışılması ve yatırımların devam etmesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜNEŞ DOĞDU SOYLU

GAZİANTEP - Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2015'in 2014'ten daha iyi geçeceğini tahmin ettiğini ancak daha iyi geçmesi için ülke olarak daha fazla çalışılması ve yatırımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA’ya 2014 yılını değerlendirerek, 2015 yılı beklentilerini anlatan Konukoğlu, “2014 ne çok kötü ne de çok iyi geçen bir yıldı. Büyüme tahminlerimiz gerçekleşenin daha üzerindeydi. Bu yılın sıkıntılı geçtiğini genelde bilmemize rağmen yine de iyi bir yıldı denilebilir. Başka ülkelere baktığımızda iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. 2015, 2014'ten biraz daha iyi bir yıl olabilir. Belki de yatay geçer, çünkü seçim yılı. Son yıllarda seçim politikasının ülkemizde uygulanmaması iş dünyası adına önemli. 2015’te ülkemiz adına öyle çok fazla büyümeler beklememeliyiz” şeklinde konuştu.

Gelecek kaygısı yaşamadığını, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğuna inandığını ifade eden Konukoğlu, “Önümüz deki yılın daha iyi olması için çok çalışmamız, yatırımlar yapmamız gerekiyor. Şuanda alınan ithalat tedbirlerini, cari açığın gerilemesi için yapılan tedbirleri ve çıkan kanunları çok yerinde buluyorum. Yerli malının kullanılması konusunda hükümetimiz çok kararlı. Bu kararıyla cari açığın azalacağı kanaatindeyim. Petrolün düşmesi ülkemiz açısından olumlu. Biz zaten açığı petrolden veriyoruz. Petroldeki düşüşlerin 2015’e olumlu katkı sunacağını düşünüyorum. İş dünyası olarak 2015 yılı için hiçbir kaygımız yok” dedi.

Konukoğlu, komşularla ilişkilerin 2014 yılındaki gibi devam edeceğini, ancak yeni anlaşmalarla özellikle Irak’ta ihracatın artabileceğini söyledi.

Sanko, 2015’te yüzde 6-7 büyür

Abdulkadir Konukoğlu, Irak ile ilişkilerin iyi tutulmasını, Suriye ile savaşın biran önce bitmesini istediklerini belirterek, Suriyeli vatandaşların bir kısmı ülkelerine dönmelerinin Türkiye'yi biraz rahatlayacağını söyledi. Konukoğlu, "Gaziantep’te daha fazla yatırımcı çekebilmemiz komşulardaki olayların durulmasıyla mümkün. Zaten öncelikli hedefimiz yabancı yatırımcıdan ziyade yerli yatırımcı çekmek. Sanko olarak Türkiye büyümesinin 2-3 puan üstünde büyürüz. Tahminimiz Sanko 2015’te yüzde 6-7 büyür” dedi. Çözüm sürecinin rayına oturması gerektiğine de işaret eden Konukoğlu, “Çözüm süreci iyi giderse Türkiye’nin büyümesine olumlu katkı sunar"diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir